реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Порошенко: ізраїльська модель нам не підходить!

Порох діло каже:
"Членство в НАТО є однозначно дешевшим варіантом для Альянсу, ніж ізраїльська модель, оскільки більш неформальні гарантії безпеки є дорогими як з економічної, так і з політичної точки зору. Колективна оборона набагато ефективніша. Повноправний альянс з Україною залучить довгострокові, відчутні фінансові інвестиції. Це вирішить проблему, замість того, щоб кожного виборчого циклу вести одну й ту ж боротьбу в столицях країн-членів НАТО", - наголосив лідер "ЄС".

Читайте також: 89% українців хочуть бачити Україну в складі НАТО, - опитування КМІС.

Порошенко також додав, що сильна протидія обеззброює Путіна, оскільки він розуміє лише мову сили. Як приклад він навів заколот Пригожина, а також Фінляндію та Швецію, які зіткнулися з погрозами з боку Москви, коли проголосували за вступ до НАТО. І жодна з цих погроз не стала реальністю.

"Коли союзники по НАТО зберуться у Вільнюсі, не варто витрачати час на альтернативи і обхідні шляхи. Вільнюс 2023 не повинен повторити помилки Бухареста 2008. Україна потребує твердих гарантій членства в НАТО, офіційного запрошення. Якщо двері НАТО відчинені, то дайте нам увійти. Пам’ятайте, що Україна є гарантом європейської безпеки, а не її реципієнтом. Лише вступ України до НАТО остаточно зачинить двері неоімперським мріям Росії – які залишаться і після відходу Путіна – і принесе перемогу вільному світу, а також мир, безпеку і стабільність на довгі роки", - підсумував п'ятий президент".

Олександр ПАЛІЙ

Фото 24 каналу



Теги:широка війна, Україна - НАТО, саміт НАТО, Петро Порошенко, ізраїльська модель


Читайте також



Коментарі (0)
avatar