реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Помер Святослав Воїнов, дослідник "Слова о полку Ігоревім"

Учора у Новгороді-Сіверському поховали Святослава Воїнова - відомого краєзнавця, дослідника "Слова о полку Ігоревім", засновника музею цього легендарного історико- літературного твору. Відспівування покійного здійснено у Спасо- Преображенському соборі міста.

Святослав Святославович Воїнов народився 29 січня 1942 року у Новгороді-Сіверському. Закінчив Харківський політехнічний інститут, більше 20 років служив у Збройних Силах, підполковник у відставці. Відомий бібліофіл, колекціонер, краєзнавець, дослідник і популяризатор "Слова о полку Ігоревім" (автор більше 50 статей до "Слово"-знавчої енциклопедії), засновник музею-заповідника цього твору у Новгороді-Сіверському.

Святослав Воїнов помер у віці 72 років.

Покійний зібрав унікальну колекцію матеріалів про "Слово" - 35 дослідників цього давньоукраїнського твору передали йому свої архіви. Якою буде доля колекції - невідомо, зважаючи на складні стосунки покійного з невістками.

Святослав Воїнов назавжди лишиться в історії нашого краю як засновник і перший директор єдиного на території країн СНД музею- заповідника "Слова о полку Ігоревім". Покійний мав складний характер, але тільки люди з такими "вредними характерами" щось путнє і створюють, як це помітив ще хтось давно про Бориса Грінченка...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Святослав Воїнов, Новгород- Сіверський, Слово о полку Ігоревім


Читайте також



Коментарі (0)
avatar