реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Помер режисер Ельдар Рязанов

Він зняв близько 30 фільмів. Найзнаменитіші картини режисера - "Карнавальна ніч", "Гусарська балада", "Бережися автомобіля", "Жорстокий романс", "Службовий роман", "Гараж", "Іронія долі, або з легким паром", "Вокзал для двох". Всі вони випадали із "соціалістичного реалізму" і розбуджували закодоване комуною думання.

У Москві на 89 році життя помер видатний режисер Ельдар Рязанов.

Ельдар Рязанов у березні 2014 року разом із своєю дружиною Еммою Абдулліною були одними із артистів, які виступили проти анексії Криму Росією та поставили свої підписи у листі в підтримку України.

А ще він заявляв, що не може пробачити Єльцину одного - що той привів до влади Путіна, який підняв усю ту темну масу, яка стрілаяла, вбивала, знищувала усе живе в російському та інших народах.

Він народився у сім'ї працівника радянського торгового представництва в Тегерані, але народився у Самарі, де жила рідня його матері - Софії Шустерман. Невдовзі сім'я переїхала у Москву, де батько працював начальником винного главку. Та невдовзі сім'я розпадається і Ельдара виховує вітчим. У 1938 році його заарештували. Вітчим знайшов пасинка після війни за фільмами.
"Русские, если почитать фольклор, всегда хотели получить все, сразу и много и при этом не работать. Русские сказки - это и есть, к сожалению, национальная идея. Менталитет, который, мягко сказать, симпатии не вызывает. Лучшие люди в России всегда существуют вопреки ему". Ельдар Рязанов.



Теги:Ельдар РЯЗАНОВ, кінематограф



Коментарі (0)
avatar