реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Полундра? Хіба?

Даруйте, але реакція багатьох відомих і не дуже персон на події у Керченській протоці, м'яко кажучи, дивує. Так і хотілося вчора пізнього вечора саркастично сказати: "Доброго ранку!.."

Бо що принципово нового зробили росіяни, аби всім нарешті "розвиднилося"?.. Кого чи скількох українців ще треба вбити, щоб усі, хто досі сумнівався, повірили - маємо справу з агресивним, підступним і дуже жорстоким ворогом. Хіба не сусіди, наплювавши на міжнародні норми, ледь не спровокували військовий конфлікт у тій же Керченські протоці біля острова Тузла у ще мирному 2003 році? Хіба не російський прикордонний катер зарубав гвинтами чотирьох беззбройних українських рибалок у спільному Азовському морі у передвоєнному 2013 році? Хіба не РФ окупувала Крим і частину Донбасу? Хіба не російський "Бук" підбив в українському небі пасажирський "Боїнг"? Хіба не сусіди вже п'ятий рік ведуть проти нас неоголошену війну, жертвами якої стали більше 10 тисяч людей? Хіба не вони цинічно перекладають відповідальність за початок гібридної війни на Україну, яка буцімто "напала" на Донбас? Хіба не вони буквально вчора звинуватили маломірні українські катери у порушенні "державного кордону РФ" у Керченській протоці? Хіба не вони вже чотири роки діють нахабно і з позиції сили, користуючись тим, що Україна не має реальної підтримки від стабільно "вкрай стурбованих" міжнародних партнерів - тих, які гарантували Україні безпеку, підписавши Будапештський меморандум? І хіба нарешті не зрозуміло, що оті "зелені чоловічки - "іхтамнєти" та "кремлівські чоловічки" зупиняться аж тоді, коли відчують адекватний їхнім діям опір?..

Воєнний стан? Гидко, повірте, слухати багатьох диванних стратегів. На п'ятому році гібридної війни введіть нарешті "воєнний стан" у інформаційній війні. Бо у цій віроломній агресії у нас вже понад чотири роки безкарно стріляють і таранять, як учора у Керченській протоці. Прицільно і впритул стріляють з кожного газетного кіоска, бомбардують майже на кожному "українському"(???) телеканалі. Що ще, питаються, мають зробити агресивні сусіди, аби ми таки насамперед захистили свій інформаційний простір?...

Ще раз дуже даруйте, але вигукувати "Полундра!"(на морському сленгу - попередження про небезпеку) вже запізно. Бо небезпека давно посеред нас. І не тільки в окупованих Криму чи Донецьку.

Павло КУЩ



Теги:інформаційний простір, російсько - українська війна, Керченська протока, Павло Кущ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar