реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Польща збільшує армію і готує резервістів

Міністерство оборони Польщі створює нові добровольчі військові підрозділи і збільшує чисельність професійної армії. Заступник прем’єр-міністра Польщі, міністр оборони Томаш Семоняк підписав «Концепцію вдосконалення Національних збройних сил Польщі». Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

Втілення у життя цієї реформи буде проходити протягом 8 років. В результаті – армія збільшиться з 100 до 110 тисяч солдатів.1_60

Крім того, будуть створені спеціальні підрозділи територіальної оборони. Це будуть абсолютно нові групи, що складаються з військовослужбовців резерву та членів воєнізованих організацій.

Протягом найближчих 3 років Польща створить близько 20 підрозділів при воєводських військових штабах, а також 86 груп при військових комендатурах повітів. «Це буде скелет територіальної оборони», – каже генерал Богуслав Пацек, творець концепції реформи.

У мирний час підрозділи будуть підтримувати органи місцевого самоврядування при ліквідації наслідків стихійних лих. У разі війни групи будуть захищати свої міста, а також вести партизанську та розвідувальну діяльність. Про це пише сайт Мілітарі

Нагадаємо, що в червні 2015 року в Польщі почала роботу Федерація парамілітарних (воєнізованих) громадських об’єднань завдяки роботі якої через три роки в кожному повіті (середня адміністративно-територіальна одиниця) буде діяти принаймні одна оборонна добровольча організація.



Теги:резервісти, російсько- українська війна, Польща, польська армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar