реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Пологове відділення закривають

Сумні реалії медицини — так можна охаректиризувати ситуацію із закриттям пологового відділення лікарні у Новгород-Сіверському, що складається сьогодні.

Чиновники від медичної галузі не виходять з того, що кожній породіллі комфортно і зручно народжувати саме у своїх населених пунктах, вони керуються лише цифрами і економічною доцільністю існування таких закладів.

Пологове відділення у Новгород-Сіверській райлікарні, яку визначили опорною, з квітня закриють. Причина — тутешні жінки мало народжують.

Аби отримати фінансування, пологів має бути не менше 100 на рік. Нині малюків народжується на третину менше. Через це лікарня не зможе підписати угоду з Національною службою здоров’я на отримання пакету послуг з приймання пологів, повідомила Суспільному головна лікарка Світлана Шам.

Отож з 1 квітня в Новгород-Сіверській лікарні пологи не прийматимуть.

Після закриття відділення жінок на пологи направлятимуть в інші опорні лікарні — за вибором самих вагітних: до Чернігова, Корюківки або Шостки Сумської області.

У Новгороді-Сіверському пологи прийматимуть лише в екстрених випадках, якщо породіллю не встигатимуть доправити «швидкою» в іншу опорну лікарню

Після закриття пологового відділення жіноча консультація в лікарні працюватиме — вагітних спостерігатимуть тут і надалі.

Подробиці — у відео UA: ЧЕРНІГІВ



Теги:медицина, Новгород- Сіверський, закриття лікарні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar