реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Полковник Брижинський став начальником військової адміністрації Чернігова

У Чернігові представили начальника міської військової адміністрації. Згідно з розпорядженням Президента України від 17 лютого ним став керівник патронатної служби апарату Чернігівської ОВА Дмитро Брижинський.

–За моїм поданням Указом президента України створено Чернігівську міську військову адміністрацію. Після відповідної співбесіди розпорядженням президента України призначено начальником міської військової адміністрації Брижинського Дмитра Володимировича, – повідомив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Полковник запасу, колишній командир 93-ої окремої механізованої бригади “Холодний Яр” та 58-ої окремої мотопіхотної бригади, з початком повномасштабного російського вторгнення Брижинський очолював штаб оборони Чернігова, був удостоєний звання почесного громадянина міста, а від жовтня минулого року до сьогодні займав цивільну посаду при обласній військовій адміністрації.

Найближчим часом триватиме процес формування військової адміністрації. При цьому, міська рада як орган місцевого самоврядування продовжує працювати і захищати інтереси своїх виборців, та за словами виконуючого обов’язки міського голови готова співпрацювати та сприяти посиленню безпеки та обороноздатності Чернігова.

–Тут зібрався колектив який 7,5 років самовіддано працював над розвитком міста і Чернігів за цей час став одним із найбільш розвинених обласних центрів України. Ми як орган місцевого самоврядування, як міська влада абсолютно щиро готові сприяти реалізації всіх завдань, про які було сказано в плані підвищення обороноздатності міста. Ви пам’ятаєте, шановні керівники, як в цьому залі, 2-го лютого, нас збирав міський голова Владислав Атрошенко і поставив дуже просту задачу: місто має працювати, всі на своїх місцях мають максимально якісно і віддано виконувати свої функції, нічого не міняється, ми продовжуємо це робити, ви продовжуєте це робити. Головне, щоб критична інфраструктура міста працювала, соціальна сфера працювала, і зрозуміло, що тепер співпраця з військовою адміністрацією. І я думаю, що головне сьогодні для нашої країни і для нашого міста – це єдність. Політичні інтереси можуть бути різні, політичні вподобання можуть бути різні, партії, але зараз прапор тільки – один прапор України. І я сподіваюся, що наша єдність буде тільки міцнішою і головне, щоб мешканці міста відчували себе в безпеці, відчували що всі функції, які має надавати місто, їм надавалися, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако також підкреслив, що робочих питань дуже багато, постійно збираються виконкоми, а наступного тижня планується сесія, тому принагідно запросив Дмитра Брижинського на засідання, аби він поступово знайомився з колективом, форматом роботи та переймав досвід. Той у свою чергу зазначив на прес-підході, що йде сюди зі своєю командою.

Хто такий Дмитро Брижинський?

Він уродженець міста Сновськ, йому 42 роки. Чи спрацюються два уродженці Щорса\Сновська приблизно одного віку - Олександр Ломако і Дмитро Брижинський?

У 1997 році Брижинський вступив до Харківського інституту танкових військ, який закінчив у 2001 році з відзнакою.
У 2008 році закінчив Чернігівський державний інститут економіки і управління за спеціальністю “фінанси”.
У 2010 році закінчив Національний університет “Чернігівський колегіум” імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю “правознавство”.
У 2018 році закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.
У 2021 році закінчив Національний університет “Чернігівська політехніка” за спеціальністю Публічне управління та адміністрування.
На війні Брижинський з 2014 року, очолював БТГ 1-ї окремої танкової бригади на базі механізованого батальйону, яка у червні блокувала окупаційні російські сил під Луганськом.

Був начальником штабу та першим заступником командира військової частини 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського. Очолив 93-тю окрему механізовану бригаду “Холодний Яр” у березні 2019 року.

Під командуванням Брижинського бригада воювала на Авдіївському напрямку, де бійців суттєво розширили та зміцнили вже зведену систему укріплень, а також на Луганщині — у районі Новотошківського, Бахмутської траси та Кримського. За останню ротацію, що тривала понад 7 місяців, бригаді вдалося звільнити від окупантів, просунувшись уперед на 1,5 км у районі Новотошківського.

Після російського вторгнення у лютому 2022 року Брижинський очолив штаб оборони Чернігова, куди увійшли підрозділи Національної гвардії, Прикордонної служби, Служби безпеки України.

В травні 2022 року був призначений командиром 58 окремої мотопіхотної бригади.

21 вересня 2022 року Брижинський отримав звання “Почесний громадянин міста Чернігова” за особисту мужність та героїзм, проявлені під час виконання службового та громадянського обов’язку на благо міста Чернігова.



Теги:Чернігівська міська рада, Сновськ, російсько - українська війна, Дмитро Брижинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar