реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поховали Олега Калиняка...

На похорон Олега Калиняка, добровольця 41 ОМБб Збройних Сил України, до Рубанки прибув командир Окремого Президентського полку Олександр Бакулін. Щоб сказати тепле слово про лікаря-воїна, якого знав особисто з часів боїв за Старогнатівку восени 2014 року.

- Людина надзвичайно добра й відважна. Якось під час інтенсивних боїв я заборонив Олегу Петровичу виїжджати на передову автомобілем швидкої - транспорт обстрілювали, і ми могли втратити цю техніку. На другий день бачу: біжить офіцер Калиняк з медичною сумкою через плече прямо на поле бою. Кажу: куди?? А він: Ви заборонили технікою виїжджати, а я тоді пішки до поранених доберуся...

До Рубанки цього дня прибули ще троє фронтових побратимів Олега Калиняка, зокрема, психолог 41 ОМБ Олексій Скиртач та Станіслав Прощенко . Обоє розповіли про винятковий вплив однополчанина на місцеве населення Донецької області.

- Коли ми заходили в Старогнатівку, то місцеві стояли, опустивши голови - казали крізь зуби, що ми "бендери", - згадує Станіслав. - Але за кілька тижнів, після спілкування з Олегом Петровичем, всі ці люди вже приймали нас як героїв. Бо він умів кожному приділити час, поговорити, вислухати. І головне - безкоштовно лікував місцевих... Це їх вразило.

Лікар вищої категорії Олег Калиняк влився до лав ЗСУ як доброволець у вересні 2014 року, спочатку як кулеметник. Потім був переведений на посаду полкового лікаря. Учасник бойових дій.

Помер 5 листопада через онкологічну хворобу на 63 році життя. 7 листопада похований на центральному кладовищі села Рубанка Дмитрівської ОТГ Чернігівської області. Понад 25 років очолював Рубанську сільську лікарню, як сімейний та дільничний лікар надавав допомогу тисячам людей у Кропивні, Рубанці, Біловежах Перших, Голінці, Гайвороні, Дмитрівці, Кальчинівці, Зеленівці та колишньому районному центрі місті Бахмач.

Перший демократично обраний депутат Сумської обласної ради 1990 року, згодом депутат Чернигівської обласної ради та Бахмацької районної ради. Засновник товариства "Просвіта" у Конотопі та Дептівці, голова товариства у Бахмацькому районі.

Засновник і староста парафії св. Миколая Мир Лікійських у Рубанці, активний діяч автокефального церковного руху на Чернигівщині.

Чин похорону відправили священики отець Володимир Павлина та отець Роман Кривко.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:чернігівська Просвіта, Старогнатівка, 41 батальйон, російсько - українська війна, Олег Калиняк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar