реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова: викриття зарплат у „конвертах”

Цього року Державною податковою інспекцією у м. Чернігові при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлені у 78% до перевірених. За наслідками перевірок донараховано понад 5 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб із врахуванням штрафних санкцій.

Мають місце непоодинокі випадки, коли керівники суб’єктів господарювання отримують значні суми грошових коштів під звіт нібито для закупівлі товарно-матеріальних цінностей. Однак про використання зазначених коштів або не звітують, або ж у якості підтверджуючих документів надають такі, які в результаті перевірок не знаходять свого підтвердження.

З початку поточного року виявлено майже 500 громадян, трудові відносини яких з працедавцями не були оформлені згідно з вимогами чинного законодавства. Це дало можливість суб’єктам господарювання ухилитися від сплати до бюджету податку з доходів фізичних осіб та відрахувань до Пенсійного фонду України.

Наприклад, за результатами обстеження деяких торгівельних точок міста встановлено, що суб’єкти господарської діяльності – фізичні особи при здійсненні торгівельної діяльності використовували працю найманих працівників без укладання трудових угод та сплати податку до бюджету.

За результатами вжитих заходів легалізовано працю 380 громадян.

Для здійснення контролю за повнотою та своєчасністю перерахування податку з доходів фізичних осіб до бюджету податківцями міста проводяться різноманітні заходи. Зокрема, запроваджено телефон (652809), за яким платники податків можуть повідомити про факти отримання заробітної плати у „конвертах”, а також взяти під особистий контроль реагування на такі повідомлення. У операційній залі інспекції знаходиться скринька для надання письмових повідомлень.
Крім того, проводяться спільні перевірки із залученням працівників управління праці, Пенсійного фонду, прокуратури та інших державних відомств та установ.

Лідія Альбоща, заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, пенсійний фонд, порушення, зарплати в конвертах


Читайте також



Коментарі (0)
avatar