реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Податки від пива

викликали слабеньку дискусію на президії обласної ради, яка розглядала порядок денний наступної сесії.
Питання стояло про погодження дозволу на видобування питних підземних вод родовища Чернігівське -3 для публічного акціонерного товариства «САН ІнБев Україна». В перекладі на просту мову – Чернігівського пив комбінату, який проданий бельгійцям.

Скромний протест у формі запитання підняв депутат Валентин Запорощук:» Всі податки йдуть у Київ, мимо обласного бюджету. Скільки ми будемо на це спокійно дивитися?»

Після короткої паузи не змусив себе довго чекати заступник голови ради Валентин Мельничук – він пояснив, що місцеві податки залишаються в місцевому бюджеті, а інші йдуть у державний бюджет, звідки область отримує субвенції.

Сесія обласної ради має пройти 30 вересня з розглядом звіту голови обласної ради Анатолія Мельника, звітом про виконання бюджету, із затвердженням програм охорони навколишнього природного с середовища та розвитку лісового господарства. На засіданнях комісій викликало дискусію питання про погодження дозволу приватному товариству «Перша українська газонафтова компанія» для видобутку на Зимницькому родовищі у Талалаївському та Срібнянському районах.

Говорить депутат Сергій Журман:» У нас викликають застереження компанії, які приходять користатися нашими надрами, а самі не підтримують соціальних програм, не вкладають коштів у розвиток регіону. Зараз у цих двох районах, там, де нафтовидобуток, -- розбиті дороги і вода зникає з колодязів».

Василь ЧЕПУРНИЙ
Повністю читайте в газеті "Сіверщина" за 22 вересня



Теги:Податки, Чернігівська обласна рада, перша українська нафтогазова компан, СанІнтерБрюв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar