реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Подарунки Мазепи покажуть у Єрусалимі

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук та Єрусалимський Патріарх Феофіл III обговорили перспективи співпраці в галузі вивчення історії відносин між Україною та Єрусалимським Патріархатом.
Про це повідомляє Посольство України в соцмережі Facebook, інформує Інтерфакс.

«4 лютого в приміщенні Патріархії Єрусалимської Православної Церкви відбулася зустріч Посла з Єрусалимським Патріархом. В ході зустрічі були обговорені перспективи започаткування співпраці в галузі вивчення історії відносин між Україною та Єрусалимським Патріархатом», - йдеться в повідомленні.

Патріарх Феофіл III схвалив ідею організації виставки релігійних реліквій, які були передані Патріархії в кінці XVII століття Гетьманом Іваном Мазепою і зберігаються в Храмі Гробу Господнього.

«Експозицію реліквій, які в різний час були подаровані представниками України Єрусалимському Патріархату, заплановано провести в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України. Феофіл III і Посол України також обмінялися думками про ситуацію в світовому православ'ї і в Україні, зокрема в контексті розвитку ПЦУ», - повідомляє Посольство.



Теги:30- річчя Незалежности, Єрусалимська церква, Гетьман Мазепа


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Коза́к - для не знаючих правильної вимови.
avatar