реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Платникам податків про автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ!

Процедура автоматичного відшкодування ПДВ та критеріїв, відповідність яким дає право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ для його отримання, регламентовано Податковим Кодексом України.
Для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум ПДВ платник податку повинен відповідати одночасно критеріям, визначеним у п. 200.19 ст. 200 розділу V Податкового кодексу.
Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість затверджено наказом ДПА України від 25.01.2011 № 42 „Про затвердження Порядку визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість”.
Порядок розроблено на виконання вимог Кодексу та з метою забезпечення відкритості процесу відбору підприємств для бюджетного відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, зокрема шляхом надання платникам податку обґрунтованих пояснень причин не включення до переліку платників, які мають право на таке відшкодування.
Критерії оцінки платника, відповідність яким надає такому платнику податку право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації.
Визначення відповідності платника ПДВ критеріям, яким такі платники ПДВ повинні відповідати для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.
Вирішення питання своєчасного відшкодування податку на додану вартість, яке напряму залежить від удосконалення процедур адміністрування податку, – одне із пріоритетних напрямів роботи органів податкової служби у 2011 році!

ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar