реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Письменника оголосили терористом

Книжки відомого російського письменника і сценариста грузинського походження Бориса Акуніна (Григорія Чхартишвілі), опозиційно налаштованого до путінського фашистського режиму, масового вилучають із книгарень, бібліотек і електронних носіїв.

Автор популярних романів в 2014-му виступив проти анексії Криму й відтоді проживає в еміграції.

Прокремлівські пранкери нещодавно організували проти Бориса Акуніна провокацію, а потім уривки цих розмов опублікували. Судячи з них, письменник висловив готовність і надалі підтримувати Україну. Великий резонанс викликала фраза, що й інші діячі російської культури, які виступають проти путінської диктатури, із задоволенням допоможуть Україні.

Після чого в ефірі федерального телеканалу депутат держдуми генерал без мізків андрій гурулев назвав Акуніна ворогом і закликав його «знищити».

18 грудня слідчий комітет рф звинуватив Бориса Акуніна у «виправданні тероризму та поширенні фейків». Одразу всі твори письменника опинилися під забороною — це найгучніший випадок переслідування і залякування з часів сталіна.

«Це моя нещасна батьківщина, яка потрапила під владу злочинців. Люди, які там живуть — навіть ті, хто цього ще не усвідомив, є заручниками. Що чекає на них далі? Наче дрібна подія, заборона книг, оголошення якогось там письменника терористом, насправді важлива віха. Книжок у росії не забороняли з радянських часів… Якщо ви поїхали, але вам дуже важко на чужині й ви думаєте повернутися — не повертайтеся. Ночі ставатимуть чорнішими й чорнішими. Але потім все-таки розвидниться», — відреагував на звинувачення режиму Борис Акунін.

Те, що нині відбувається в росії, не піддається жодному аналізу — це матеріали для психіатрії. російський опозиціонер та емігрант Геннадій Гудков вважає, що війна для узурпаторської влади, для цих упирів — для диктаторів будь-яких хунт, незмінних президентів та інших, які захопили політичну владу в усьому світі, — війна для них чудовий засіб утримати владу.

Нейроендокринолог, приматолог, професор Стенфордського університету Роберт Сапольський в інтерв’ю «Новой газете. Европа» пояснив, чим диктатори відрізняються від звичайних людей. Серед них частіше зустрічаються соціопати. Фахівці поки що сперечаються, яка різниця між психопатами і соціопатами, але очевидно одне: вони не здатні відчувати докорів сумління, не здатні відчувати чужий біль. путін не випадково став путіним. І гітлер теж. Нічого не відбувається випадково. Люди, які завдають іншим болю, за визначенням травмовані.

Сергій Єрофєєв, соціолог із Ратгерського університету, вважає, що пристрасть до збагачення є лише третім рівнем мотивації путіна, більш глибинний рівень — це прагнення домінування, а воно, в свою чергу, є способом позбутися страху. Ось цей глибинний страх є основою путінської влади. До цієї думки важко призвичаїтися тим, хто живе на Заході, хто замкнений у своїй ліберальній демократичній капсулі. Це нинішня реальність, коли країну намагається залякати чекістська криміналізована банда.

Богдан КУШНІР, "Голос України"



Теги:режим Путіна, російська література, Борис Акунін, тероризм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar