реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Після з'їзду

Минув тиждень від З’їзду Народного Руху України. Коли емоції вщухли, можна говорити про підсумки.

1. Всі рухівці хочуть змін. Зміни відбулися. Головою НРУ 77% делегатів обрали Андрія Корната.

2. Чи були ці зміни кардинальними? Ні, оскільки майже всі члени ПолітРади і Центрального Проводу зберегли свої позиції. Однак таким є рішення з’їзду і ціна глибокого компромісу між попереднім і новим керівництвом. Але було кілька кандидатів на посаду голови і це позитивно, адже в партії є не лише різні лідери, а і різні точки зору на подальший шлях розвитку. Це свідчить, що в Русі є життя.

3. Вважаю позитивом, що вперше за багато років відбулося широке обговорення і висловлення позицій. Рух - це партія, де завжди було місце конструктивним дискусіям і не варто цього боятися. Переконаний, так має бути надалі.

4. Вважаю серйозною помилкою, що звіт попереднього голови партії та голови ЦКРК відбувся без обговорення та затвердження. Делегати з’їзду мали не на емоціях, а на фактах зафіксувати той стан, в якому перебуває партія: фінанси, майно, рейтинги, дотримання Статуту та інші важливі речі. Без цієї точки відліку складно робити оцінку ефективності зусиль не лише попереднього керівництва, а і наступного вже через 2 роки.

5. Дякую за пропозицію увійти до складу Центрального Проводу. Для мене є важливим Рух і я бачу своє майбутнє в політиці. Однак на нинішньому етапі вважаю за необхідне здобути досвід в Секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови. Законодавство не дозволяє поєднувати державну службу із посадою в керівних органах партії.

6. Як співзасновник ініціативи #РухДіє, вважаю, що прихильники різних таборів мають поєднати зусилля для розбудови партії. Маємо лишити в минулому чвари та пошуки внутрішніх ворогів. Очікую, що керівництво партії запропонує структурний план змін в найближчий час.

7. Україні потрібен Рух!

Андрій РИБАЛКО



Теги:Андрій Рибалко, Народний Рух, Андрій Корнат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Зміни відбуваються в Статуті, Програмі. Для їх реалізації обирається керівна команда. Така логіка реформ.З інформації випливає, що замінили тільки керівника. Діла не буде.
На жаль, у нас відсутня культура демократичних процедур через прогалини в законодавстві та відсутність контролю Мінюсту за дотриманням усіх процедур.
avatar