реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Підприємці Чернігівщини ще сподіваються на діалог з владою

Про це свідчить прес-конференція керівників новоствореної Ради підприємців Чернігівщини, проведеної 10 березня у Експертному клубі «Чиста політика». Раду підприємців Чернігівщини, як колись легендарний Чернігівський Рух на початку боротьби за Незалежність України, очолили три співголови: Віктор Лазар, Ігор Романенко, Олена Варнакова, а секретарем обрано Сергія Аверченка. Вони - керівники обласних організацій політичних партій, що не потрапили до партії влади, і голова бунтівної Чернігівської профспілки підприємців.

Учасники прес-конференції запевнили, що їх позапартійне об'єднання реальних представників місцевого бізнесу сподівається вийти на діалог з владою через Раду з питань підприємництва. Цю громадську структуру намагаються створити учасники «Податкового майдану» та представники малого і середнього підприємництва, як постійно-діючий консультаційно-дорадчий орган при Верховній Раді України.

Лідери Ради підприємців Чернігівщини вважають, що численні проблеми місцевого бізнесу взагалі не цікавлять політиків у Києві, а радикальні реформи треба проводити з урахуванням соціальної складової.

У той же час вони з болем відзначали посилення адміністративного тиску на підприємців, збільшення перевірок різними контролюючими органами.

Також з жахом очікують 1 квітня цього року, коли дрібні підприємці опиняться зовсім беззахисними перед податковими органами, від яких і так потерпають зараз.
Щодо інвестиційного клімату в області, то за їх твердженнями, тільки страхування(!?) проектної документації підприємців при отриманні експертної оцінки проектів від структур Міністерства екології та природних ресурсів України складає до від 20 до 200 тисяч гривень.

Учасники прес-конференції погоджуються з тим, що курс партії влади на впровадження в країні «китайської» системи управління (до речі, пропонував облаштувати Україну в такій спосіб один з місцевих кандидатів у нардепи від «НУ-НС» ще на позачергових виборах 2007 року, а потім перейшов у фракцію Партії регіонів) за принципом: перший секретар компартії провінції - перший бізнесмен провінції, перший секретар повіту - перший бізнесмен повіту, а секретар партосередку - перший фермер на селі, не тільки зруйнує їх бізнес, а водночас знищить тисячі робочих місць.

Лідери Ради підприємців Чернігівщини запевнили, що ще сподіваються на встановлення за допомогою Ради підприємців зворотнього зв'язку між законодавцями і підприємницьким середовищем. Вони закликали надсилати до них зауваження, скарги тощо для їх аналізу і подальшого направлення до відповідного парламентського комітету.
Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar