реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Підозра Табачнику чи Кучмі?

Днями СБУ повідомила Дмитру Табачнику підозру в державній зраді.

Це той саме сумнозвісний колишній глава адміністрації президента в 1994-1996 рр. Є крилатий вислів тогочасного нардепа Олександра Карпова: "Хто такий Кучма? Це той, хто працює в адміністрації Табачника Президентом". Інтриган ще той, самозакоханий нарцис з манією величі, підступна і мстива людина, заради влади був готовий на усе. Симпатизував Піночету. Втік за кордон у 2014-му. Одіозний рупор Кремля Дмитро Кисельов називав його своїм другом в ті часи, коли він відбілював і захищав Кучму, працюючи в Києві на телеканалі його зятя.

Так, він не вартий того, щоб про нього згадувати.

Але впадає в очі певна закономірність, що привертає увагу. Це вже другий із шести глав АП при Кучмі, що отримали підозру про держзраду. Інші четверо теж відзначилися. Хтось був одним із лідерів партії регіонів, хтось на них працював на різних рівнях, хтось диригував голосуванням за Харківські угоди, будучи з ними в коаліції, хтось відзначився і в ОПЗЖ, що заборонена нещодавно. Випадковість? Та ні. Глава адміністрації Президента — це його Alter ego. Найбільш довірена особа, яку він особисто добирає і призначає. Вона не може за визначенням мати іншу точку зору й ідеологію, ніж її керівник.

До якого у свою чергу можна поставити природне запитання who are you then? Політична має бути відповідальність. Принаймні, вибачення за своїх призначенців перед суспільством, не доглядів, помилився, хоча б десь так. Але навряд таке почуємо. C'est La Vie.

Леонід КОСАКІВСЬКИЙ



Теги:державна зрада, табачник, Україна - Ізраїль, Кучма


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Прежде всего, Конституционное соглашение и его роковые последствия. Это оттуда — многие наши беды, чудовищный разгул волюнтаризма и вседозволенности, попрание законов, прав и свобод человека, преследование инакомыслящих. Это оттуда — грабеж народа, его нищета и бесправие. Это оттуда — отстранение избранных народом Советов от управления, чиновничий произвол.

На мой взгляд, Конституционное соглашение — большой откат в истории государства, большая трагическая ошибка, плоды которой мы будем пожинать еще длительное время". https://sites.google.com/view....eoxqFvO
avatar