реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Під Крутами загатили річку Остер

За інформацією, яку надали жителі c.Крут, на межі Ніжинського і Борзнянського районів (між селами Крути і Печі) відбулося перекриття р. Остер.
Група осіб (мешканці с.Печі) у складі: керівника місцевого сільгоспідприємства Ноги, 2-х єгерів Ічнянського лісництва, працівника організації “Остер-Буд” за допомогою техніки загатили річку бетонними плитами, опорами, перекривши тим самим русло річки.

На думку місцевих жителів перекриття відбулося з метою заповнення навколишніх водойомів (ставків, боліт) водою для подальшого полювання на качок, які будуть тут поселятися.

Фактично відбувається самовільне водокористування — самовільне захоплення, використання водних ресурсів без спеціального на те дозволу.

“Ви просто брешете з Кубраком. Мені повідомив Крутівський сільський голова Безпалий М.М., що там все нормально. І взагалі, ця територія не відноситься до Ніжинського району”, - заявив мені по телефону голова Ніжинської райдержадміністрації Другаков В.Л.

Безпалий М.М. підтвердив, що ця територія поза межами району, але ж сама річка Остер протікає як через район, так і через м. Ніжин.
Про порушення Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” і Водного Кодексу України члени Ніжинської правозахисної групи вже повідомили уряд і облдержадміністрацію, через телефонні “гарячі лінії”.

Депутати Ніжинської міської ради Кубрак В.М. і Лінник А.В. від партії “Удар” планують направити також депутатські звернення до облдержадміністрації, Ніжинської райдержадміністрації і прокуратури.
Переконаний, що подібна злочинна діяльність зачіпає інтереси всіх жителів Чернігівщини.

Микола НАУМЕНКО



Теги:малі річки, крути, екологія річок, остер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar