реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Під Черніговом збивають безпілотники

Новітню радіолокаційну техніку, яка виявляє та знищує безпілотними, випробовують під Черніговом, на військовому аеродромі Півці. Ці зразки щойно зійшли з конвеєрів українських оборонних підприємств.

Юрій Гусак, начальник воєнно-наукового управління Генштабу Збройних Сил України каже: «Задіяли на ці навчання перспективні зразки радіолокаційних засобів, які можуть виявляти безпілотні літальні апарати і розроблені різними підприємствами та установами України. Задіяні також засоби радіоелектронного подавлення, які можуть і вже показали свою ефективність при подавленні безпілотних літальних апаратів. Якщо говорити про засоби радіолокаційні — це мінімум чотири наші розробки, якщо говорити про засоби радіоелектронної боротьби — то це мінімум п’ять розробок».

Військові також відпрацьовували командні дії для протиповітряного захисту військових наземних об’єктів.

Випробування стали частиною науково- практичної конференції Державного науково- випробувального центру Збройних Сил України, який після російської окупації Криму перебазувався з Феодосії у Чернігів. А сам аеродром був фактично ліквідований попередньою владою, його відновлення почалося з початком російсько- української війни з ініціативи обласної ради.
"Голос України"



Теги:аеродром Півці, випробування техніки, Чернігівська обласна рада, нова зброя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar