реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Перший пішов: священик вийшов з РПЦ МП

Він був співробітником Тульської єпархії московської церкви, заступником керівника місіонерського відділу, але покинув ці пости. Про нього пише сайт Портал- Кредо з посиланням на радіостанцію "Ехо Москви".

Це було ще до війни. Ось як священик Валерій Отставних пише далі:"С тех пор случилось много событий в мире. И прежде всего, кремлевско-украинская война, которую РПЦ(МП) поддержала и даже определенным образом участвовала в ней (это тема отдельного поста)".

Він не називає війну російсько- українською, а лише кремлівсько- українською. Тобто воює лише Кремль?

Далі священик РПЦ МП пише так: "РФ стала государством, которое проф. А.Б.Зубов, изгнанный со всех церковных и светских должностей за правдивую оценку происходящего в Украине, назвал «государством фашистского типа, обернутого в облочку сталинизма и советскости)". В этой ситуации РПЦ(МП) ведет себя более, чем подло. Нарушая все возможные заповеди ОСНОВОПОЛОЖНИКА ПРАВОСЛАВИЯ— ХРИСТА. Да что там, просто правила приличия обычного порядочного человека. Безумные заявления спикеров Церкви, неадекватное (мое оценочное мнение) поведение Предстоятеля и молчаливо-послушная мертвая тишина „черно-рясочной“ массы духовенства наблюдать невыносимо".

Священик заявив, що більше не є - навіть формально належним до РПЦ (МП). Не тільки як священик, але навіть як мирянин він не хоче мати нічого спільного з цією московською церквою, очолюваною патріархом Кірілом (Гундяєвим).



Теги:московський патріархат, Тула, вихід з МП, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar