реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Перші підсумки виборів на Чернігівщині

Попередні результати виборів у 14 громадах Чернігівщини вже відомі. Фактично в нашому краї це була проба партій перед майбутніми парламентськими виборами.

У Сосницькій громаді впевнену перемогу здобув голова Андрій Портний, який вперше балотувався від "Удару", спочилого в політичному болоті, а зараз йшов самовисуванцем. Його підримували багато партій, в тому числі Народний Рух. Кандидат від Радикальної партії Ляшка - авдіївський сільський голова Анатолій Адаменко програв вибори з тріском. І взагалі не зрозуміло - для чого радикал з Авдіївки висувався на Сосницю? Радикал, який не створює Авдіївську ОТГ, і не дає приєднуватися, скажімо, до Понорниці.

В Бобровицькій ОТГ перемогу здобуває кандидат від Аграрної партії Тетяна Ковчежнюк. Приємно, що в Семенівській ОТГ переможцем стає Сергій Деденко, який зарекомендував себе виваженим реформатором, патріотом свого краю і України. Він йшов від Блоку Петра Порошенка.

В Ічнянській ОТГ перше місце в перегонах посіла самовисуванка Оксана Андріанова. Але потужно про себе заявила команда Народного Руху, що відроджується - тут рухівці висунули 16 кандидатів до ради. Новостворений осередок на чолі з Євгеном Зіничем серйозно заявив про себе. Народний Рух відзначився боротьбою за проведення виборів, які намагалися зірвати партія колишніх регіоналів "Наш край", представлена адвокатом Миколою Торбєєвим. Буквально в останню ніч перед виборами суд поставив остаточну крапку і дозволив вибори. Смішно дивитися, як до перемоги в суді Народного Руху стали приєднуватись представники Аграрної та Радикальної партій за принципом "нате й мій глек по капусту - як не наберете, то розіб'єте"...

В Новобасанській ОТГ перемогу здобуває самовисуванець і діючий голова Володимир Левченко. Це, звісно, буде прикрістю для агромагната Леоніда Яковишина, який намагається контролювати весь район.

В Олишівці перемогу здобув діючий селищний голова Малець, в той час як кандидат від радикалів та БПП зайняла друге місце.

У Холминській громаді головою стає директор школи Шевчик, а кандидат від "Укропу" Запорожець, нинішній селищний голова, за словами письменника і журналіста Віктора Татарина, не зміг знайти спільної мови навіть з однодумцями, через що й програв.



Теги:Олишівка, Ічня, Віктор Татарин, Нова Басань, Холми, вибори в ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar