реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Перевізника нелегальної міграції викрито

Засуджено організатора каналу незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон
Набув чинності вирок Верховного Суду України за кримінальною справою, порушеною Управлінням СБ України в Чернігівській області стосовно організатора каналу незаконного переправлення нелегалів через державний кордон.

У серпні 2008 року на території Городнянського району співробітники СБУ затримали легковий автомобіль, в салоні якого знаходились двоє перевізників та 6 нелегальних мігрантів.

Під час розслідування кримінальної справи було встановлено, що затримані особи входять до складу злочинного угруповання, яке займається нелегальними перевезеннями.

Організатором каналу нелегальної міграції виявився 35-річний мешканець Городні, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину та був засуджений до трьох років позбавлення волі з умовним терміном відбуття покарання. Зловмисник переховувався на території Російської Федерації та був затриманий співробітниками СБУ після повернення до України.

Встановлено, що протягом березня-серпня 2008 року лідер угруповання організував п’ять незаконних переправницьких акцій.

Апеляційний суд Чернігівської області відповідно до ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України виніс організатору каналу покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Верховний Суд України, розглянувши касаційну скаргу засудженого на рішення Апеляційного суду, залишив вирок без змін.

Інших членів організованої злочинної групи рішеннями судів також притягнуто до кримінальної відповідальності.

Прес-група Управління СБ України

в Чернігівській області




Теги:нелегальні мігранти, городня, СБУ, кримінальна справа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar