реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Пенсіонерка Марія Костюк:" Хіба це священик, що насилає прокляття?!"

Пенсіонерка із Жуклі звинувачує УПЦ Московського патріархату та Партію регіонів у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Дзвінок до редакції "Сіверщини" пролунав після телепередачі "Медакратія" на чернігівському міському телебаченні про події в селі Жукля, де після переходу громади до УПЦ Київського патріархату прес-секретар єпархії УПЦ Московського патріархату Захарія Керстюк "со товаріщі" намагався захопити храм. Коли їх прогнали селяни -- той вилив відра брехні на вуха і голови телеглядачів та читачів інтернет-сайтів.

Отже, зателефонувала жителька Жуклі Марія Костюк, як вона себе назвала, "проста прихожанка":
-- У вівторок Раїса Кучма (прихильниця Московського патріархату, що не живе в Жуклі, але хата її там стоїть порожньою -- ред.) привезла в свою хату п"ять батюшок. Але прийшов її син і повикидав їх сумки-манатки. А вони ходили по селу собирали подпісі. Я при людях запитала Наталію Царик:" То твій підпис під заявою в суд?". І вона при всіх сказала, що нічого такого не підписувала. Отож отець Захарія чи хто там з ним підробляють підписи.

А по телебаченню показали чогось тільки тих трьох, хто проти нашої церкви. Як же це так? Чого є журналісти неправду роблять?! У нас більше 200 жителів звернулись до прокурора обласного, щоб зупинив московських батюшок -- вони по хатах ходять, сам отець Захарія каже, що прокляття буде наслано.

А разом із батюшками ходить Баклажко Михайло, що в районі Партією регіонів керує. Приїжджав і обласний їх начальник. Чого вони до нас мішаються?

У Козилівці в церкві небо видно -- такий там батюшка, а хочуть у нас керувати. Я вам так скажу -- якщо раньше нам однаково було якого патріархату батюшка служить, то тепер хай усі знають: хай буде чи український, чи грузинський патріархат, а московського у нас у селі вже більше не буде! Хватить! Ми вже їх узнали!"
На світлині п. Марія Костюк. Автор Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (1)
avatar
1
В Україні повинна бути єдина помісна православна церква. Є багато попів, які вмконують свої обов"язки за великі гроші. Таких більшість і серед УПЦМ і УПЦК. Якщо вони служать Богу, то як можна дерти з родичів за поховання померлих по 200-300 гривень, як це роблять московські попи на Новгород-Сіверщині. А ще вони деруться між собою (київські і московські) як ті пси за кістку. Так хиба це божа справа. Гнати потрібно таких попів під три чорти з духовенства та з України. За часів козацтва попів вибирали козаки, а не попи громаду.
avatar