реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Парафія в Біловежах Перших зареєстрована!

Документи про офіційну реєстрацію парафії св. Олександра Новгородського ПЦУ у Біловежах Перших вже на руках у старости громади Вадима Душки.

Про це «Духовному фронту України» повідомив громадський діяч Ростислав Мартинюк.

«Департамент у справах релігій Чернігівської ОДА спрацював напрочуд оперативно, попри відставку губернатора і призначення у ці дні нової очільниці області. На сьогодні це вже пята парафія Помісної Церкви у Бахмацькому районі, яка має зареєстровані документи саме в межах ПЦУ: Успенська в Бахмачі, Чудо-Михайлівська в Григорівці, Іоанна Хрестителя в Тиниці, Миколаївська в Рубанці й тепер Олександрівська в Біловежах. Ще дві парафії перебувають у стадії переоформлення з УПЦ КП – у Батурині та Красному», – повідомив Мартинюк.

«Тепер є стійка тенденція до зростання кількості й впливу Помісної Церкви у краї, хоч блок-пости РПЦ далі домінують й ведуть звичну антидержавну пропаганду й контролюють поховальний бізнес» – попередив Ростислав Мартинюк.

Нагадаємо, наприкінці вересня навколо храма ПЦУ в маленькому селі Біловежах Перших на Чернігівщині розгорілась справжня релігійна війна: Московський Патріархат готував захоплення храму св. Олександра, якого анонімна меценатка відреставрувала і подарувала громаді. Але мешканці Біловеж Перших відстояли свій храм, священство ПЦУ освятило церкву і відслужило першу Божественну літургію."Духовний фронт України"



Теги:Ростислав Мартинюк, пцу, Чернігівська єпархія, Біловежі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar