реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Пам’яті Юрія Сарани

4 лютого 2012 року перестало битися серце українського патріота, фронтовика і шанованого в краї чоловіка – Сарани Юрія Миколайовича.
Він народився 7 травня 1919 року в м. Золотоноша Черкаської області. Цього ж року залишився без батька, якого як царського офіцера розстріляли «червоні», а трирічним – круглим сиротою, після смерті матері від тифу.
Після закінчення школи-семирічки та Обіточинського сільськогосподарського технікуму працював агрономом, а потім і головним агрономом у радгоспі на Луганщині.
У 1939 році Юрій Миколайович призваний до армії. З червня 1941 року на фронті: Смоленськ, Єльня, оборона Москви, бої під Ржевом, у Білорусії, Польщі, Варшаві, Берліні. Нагороджений орденом Червоної Зірки, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За оборону Москви» та іншими нагородами.
Після демобілізації у 1946 р. артилерист Юрій Миколайович вступає до Київського університету ім. Т.Г. Шевченка на економічний факультет, де отримує спеціальність "викладач політекономії".
З 1952 р. і до виходу на пенсію у 1983 р. Юрій Миколайович - викладач політекономії у Чернігівському кооперативному технікумі.
Життєвий шлях Юрія Миколайовича – зразок толерантності, порядності, людської гідності, доброзичливості та професійності.
У ці скорботні дні друзі, соратники, колеги висловлюють щире співчуття з приводу тяжкої втрати рідним і близьким покійного – синам Сарані Валерію Юрійовичу та Сарані Сергію Юрійовичу.
Світла пам'ять про Юрія Миколайовича Сарану назавжди залишиться в наших серцях.

Чернігівська обласна організація Української народної партії
Чернігівська обласна організація ВТ «Просвіта» імені Т.Шевченка
Чернігівська обласна організація Всеукраїнського об'єднання ветеранів




Сарану Ю.М. поховано 6 лютого на Яцевському цвинтарі.





Коментарі (0)
avatar