реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Пам'ять з квіткою маку

28 квітня 2015 року у приміщенні Ніжинського районного відділу освіти відбулася науково-практична конференція «Осягати минуле і творити майбутнє». Конференцію приурочено до 70-річчя Перемоги над нацистською Німеччиною. Символічною ознакою заходу стала квітка маку, яку прикріпили до свого одягу учасники конференції. Тематика конференції засвідчила, що на тільки цим вона відрізняється від попередніх заходів, які проводилися за усталеним сценарієм з Російської Федерації.

У заході взяли участь історики з Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, шкіл Ніжинського району, Ніжинського краєзнавчого музею. Про це повідомляє сайт Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини"

Учасники конференції висвітлили у доповідях дослідження про виживання громадян Ніжинщини в окупаційний період (вересень 1941 – вересень 1943).

У короткому виступі голова Благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко звернув увагу присутніх на унікальну можливість вивчати ті часи за творами воєнної тематики нашого земляка Ігоря Качуровського: «Залізний куркуль», «Шлях невідомого», «Дім над кручею».

Помітне відображення про дійових осіб радянсько-німецької війни 1941-45 років, а також про героїв-земляків, які полягли у теперішній українсько-російській війні, має місце у щойно виданому за сприяння Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» і Благодійного фонду «Ніжен» «Календарі знаменних і пам’ятних дат Ніжина за 2015 рік». Двадцять примірників цієї книги фонд передав представникам сільських шкіл, методкабінету, університету.





Коментарі (0)
avatar