реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Паломництво чернігівського єпископа

На запрошення високопреосвященнійшого архієпископа Івано-Франківського і Галицького Іоасафа, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив паломництво до Українського Афону – Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря.
У третю неділю Великого посту, неділю хрестопоклонну у трапезному Борисо-Глібському храмі відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолив священнноархімандрит монастиря – архієпископ Іоасаф, у співслужінні єпископа Іларіона, намісника ієромонаха Паісія та насельників обителі у священному сані.

Після літургії, на молитовну згадку, єпископ Іларіон подарував для монастиря частинку мощей святителя Іоана, митрополита Тобольського. Владика Іоасаф подякував єпископу Іларіону за безцінний дар монастирю, за спільне богослужіння та подарував чернігівському архіпастирю ікону Пресвятої Богородиці і засновників монастиря преподобних Іова і Феодосія Манявських

Владика Іларіон подякував за можливість молитися у древній, духовній перлині Західної України та побажав владиці Іоасафу і братії монастиря Божественної благодатної допомоги у досягненні святості та у стяжанні благодаті Святого Духа.

Завершилось богослужіння поклонінням Чесному Хресту, який знаходиться на протязі всієї хрестопоклонної седмиці на аналої посередині храму.
За повідомленням прес-служби Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, ІЛАРІОН, Манявський скит, Іоан Тобольський, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar