реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

П'яні рибалки врізалися в російський атомний човен

На Камчатці в атомний підводний човен Тихоокеанського флоту ВМФ Росії "Святий Георгій Побідоносець" врізався риболовецький сейнер з п'яними моряками. Про це повідомляє прес-служба флоту.

Підводний човен знаходився в надводному положенні з включеними навігаційними вогнями. В результаті інциденту атомохід отримав незначні пошкодження, ніхто з учасників зіткнення не постраждав. Радіаційний фон в місці зіткнення знаходиться в нормі. Про пошкодження сейнера не повідомляється.

Інцидент стався в ніч на 21 вересня, проте відомо про нього стало тільки у четвер, 22 вересня. За попередньою версією, винуватцем аварії став екіпаж риболовецького судна. Атомохід в даний час пришвартований на пірсі у Вілючинську, де ведуться ремонтні роботи легкого корпусу.

Стратегічний атомний підводний крейсер К-433 "Святий Георгій Побідоносець" відноситься до субмаринам проекту 667БДР. Підводний човен було включено до бойового складу ВМФ в 1980 році. Водотоннажність крейсера складає 13 тисяч тонн, максимальна швидкість - 24 вузла, глибина занурення - 320 метрів, екіпаж - 130 осіб. На озброєнні атомохода стоятьь 16 міжконтинентальних балістичних ракет класу РСМ-50.

У 1983 році атомохід вперше в історії СРСР обійшов навколо Північного полюса і в підводному положенні форсував Чукотське море. У жовтні 2010 року з підводного крейсера "Святий Георгій Побідоносець" в Охотському морі був проведений пуск міжконтинентальної балістичної ракети по полігону "Чижа" в Білому морі.
Левий берег



Теги:Росія, ядерна зброя, армія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"На озброєнні атомохода коштують 16 міжконтинентальних балістичних ракет" - це як розуміти? Можливо все-таки ракети "стоять" на озброєнні, а не "коштують"? Складається враження, що "Сіверщина" більше довіряє перекладачу Гугль, ніж своїм знанням української мови...
avatar
2
Дякую, виправили...
avatar