реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

«Отруєння» у Данилівці, як це було. Спростування.

05.03.2010 року о 10.45 до Менської санітарно-епідеміологічної станції надійшла інформація від в.о. голови Менської райдержадміністрації Щукіна В. М., про те, що у Данилівській ЗОШ 1-2 ступеня зі слів учнів у питному фонтанчику був відчутний запах хлору. При обстеженні питного фонтанчику о 11 годині головним лікарем Менської райСЕС Захарченко В. К. у присутності керівника апарату РДА Магули В. Г., Данилівського сільського голови Скляр В.В., вчителя школи Козуб В. Д., обстеженням встановлено: учениця 7-го класу даної школи випивши води з питного фонтанчика відчула запах хлору про що й повідомила техпрацівницю. Техпрацівниця відразу ж повідомила директора школи Ємець А. П. Після повідомлення, директор зібрав учнівську лінійку на якій опитав хто пив воду. Було виявлено додатково 5 учнів, двоє з яких відчувало запах хлору, а двоє ні. Автомобілем райвідділу освіти шість учнів були направлені на обстеження та прийняття необхідних лікувальних заходів в Менську ЦРЛ. 06.03.2010 всі шість учнів виписані з діагнозом здорові.
Термінового повідомлення на протязі 05-09.03 в Менську райСЕС з даного приводу не надходило. Зав.відділом освіти Ємець В. М з даного приводу виніс догану на директора ЗОШ 1-2 ст. Ємець А. П. від 05.03.2010 р.№46 за неякісне зберігання деззасобів та порушення утримання питного бачка, що могло призвести до забруднення води. Зі слів директора школи провина техпрацівниці не встановлена. Також на момент перевірки не встановлено чи мила вона деззасобом питний бачок чи потрапив він від сторонніх осіб з’ясувати не вдалося.
На момент перевірки питний бачок знаходився у робочому стані, замкнутий на замок та закритий чохлом згідно санітарних вимог.
Дана інформація спростовує вищевикладений матеріал на сайті газети «Сіверщина», як такий, що у повній мірі не перевірений та не відповідає дійсності.
Головний державний санітарний лікар Менського району В. К. Захарченко



Теги:Данилівка, мена, Школа, отруєння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar