реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Освячено джерело на Борзнянщині

В кінці останнього тижня листопада на Борзнянщині в селі Кинашівка настоятелем Свято – Михайлівської парафії УПЦ КП отцем Іваном Ніколюком на прохання громади проведено освячення джерела.

Це джерело має давню історію. Декілька поколінь користувались живильною водою. До сьогодення було занедбаним, замуленим, порісши чагарниками і «облаштоване» смітником.

Але люди пам’ятали. Спочатку було розчищено джерело, щоб брати воду для своїх потреб. Потім лабораторія підтвердила, що хімічний склад води повністю відповідав санітарним нормам, а також вода є корисна для людського організму.

Жителі села попрацювали на облаштування пголої території до криниці. Звернувшись до міської ради, громада отримала допомогу від Управління меліорації і водного господарства.

Хода з іконою Архістратига Михаїла і хоругвами від церкви до джерела, спів церковного хору, подарована на церкву ікона Божої Матері, велика кількість людей надали особливої урочистості цьому дійству і засвідчили, що недавно створена парафія, крім головної своєї функції – служіння Богу, стає невідємною частиною місцевої культури.

Церковна громада села Кинашівка.



Теги:Борзнянський район, Чернігівська єпархія, Кинашівка, ілющі джерела


Читайте також



Коментарі (0)
avatar