реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Осучаснений медичний центр - перед Новим роком

У Чернігові відкрили осучаснений Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Одночасно персоналу центру передали вісім новеньких "швидких" марки Volkswagen Krafter. Одна з них - реанімобіль.

До речі, Чернігівщина стала першим в Україні регіоном, який отримав таку кількість медичного спецтранспорту оновленої модифікації. Чотири автівки обслуговуватимуть мешканців Чернігова та Чернігівського району. Ще чотири поїдуть до Корюківки, Козельця, Ніжина та Прилук.

Зовнішній та внутрішній функціонал нового спецтранспорту продумано до найменших дрібниць. Кожен оснащено сучасним медичним обладнанням та устаткуванням. Залучені спеціальні технології та матеріали, які дають змогу знизити шуми та вібрацію, простір у салоні збільшено на 15 відсотків. По суті - це новий підхід до облаштування автомобілів швидкої допомоги.

Автотранспорт придбано за кошти НСЗУ на загальну суму 20,615 млн грн. Комплектація автівок передбачає сучасні монітори, дефібрилятор, пульсоксиметр, капнограф - усе необхідне для максимально ефективної та оперативної допомоги пацієнту під час транспортування до медзакладу. В салоні реалізовано можливість проведення дозованої подачі ліків, є апарат для підігріву розчинів, функціональні ноші, вакуумний матрац, санітарна сумка тощо. Реанімобіль додатково має на борту переносний апарат ШВЛ. Усе устаткування - від відомих виробників Німеччини, Швеції, США.

Перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як наголосила: "На мою думку, в плані фінансування цей рік став найкращим для екстреної медичної допомоги. У найближчі місяці для Чернігівської області передбачено придбати за державні кошти ще майже 25 машин різних типів. Це дасть можливість медикам працювати в нормальних умовах, розуміти, що держава піклується про них і що вони - в пріоритеті. Але, в першу чергу, це важливо для нашого пацієнта. Вчасно надана допомога хворому у важкому стані, швидкість доїзду - кожна збережена хвилина дарує людині життя".

Учасникам заходу було представлено новий навчально-тренувальний центр симуляційної медицини. Проект був реалізований за ініціативи керівництва центру екстреної медичної допомоги. Його вартість - 3 млн гривень.

Симуляційний центр забезпечено сучасними манекенами від виробника світового рівня. Відтепер практикуючі та майбутні медики, а також фахівці інших екстрених служб зможуть опанувати основи надання медичної та домедичної допомоги в умовах, наближених до реальних. Зрештою, це допоможе знизити вірогідність летальних випадків.

Як повідомили в Чернігівській облдержадміністрації, масштабну реконструкцію будівлі реалізували за кошти ДФРР за участі місцевого бюджету. Зокрема, проведено комплексну термомодернізацію будівлі - утеплено фасад та покрівлю, встановлено енергоощадні вікна. Все це дало змогу мінімізувати витрати на енергоносії. Другою чергою замінили систему опалення приміщення, силові кабелі, систему кондиціонування та вентиляції, облаштували комфортні умови для персоналу.

"Голос України"



Теги:медична реформа, медицина катастроф


Читайте також



Коментарі (0)
avatar