реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Остап Бендер… «відпочиває», або Як у Чернігові бюджет на 4 мільйони «почистили»

ТОВ «НВП «Текос» завищило вартість виконаних робіт з реконструкції аварійних каналізаційних очисних споруд м. Чернігова, а КП «Чернігівводоканал» оплатило їх за рахунок бюджетних коштів.

Цей факт встановила позапланова ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності КП «Чернігівводоканал», проведена КРУ в Чернігівській області відповідно до постанови Новозаводського районного суду м. Чернігова від 17.09.2009.

Зокрема, ревізори з’ясували, що проект «Реконструкція аварійних каналізаційних очисних споруд м. Чернігова», розроблений столичним товариством «Текос», передбачав використання спеціального обладнання «ОПЕТ». Постачальником обладнання виступав сам «Текос», а виробниками — ДП «Барс» та ТОВ фірма «Іфа».

Ну а тепер трохи арифметики. Згідно з актами приймання-передачі заводи виготовили 3 724 364 одиниць обладнання за ціною 0,58 грн. за штуку. Помноживши, отримуємо 2 160 131 грн. Та ось що дивно! Відповідно до актів здачі-приймання ТОВ «Текос» поставило КП «Чернігівводоканал» цю ж кількість обладнання «ОПЕТ» на загальну суму… 6 205 410 грн.

Таким чином, у результаті цієї нехитрої операції постачальник обладнання «наварив» на реконструкції очисних споруд понад 4 мільйони гривень!.. Цікаво, що жодного заперечення з боку керівника КП «Чернігівводоканал», його заступника та головного інженера така оборудка не викликала. Про це свідчать їхні підписи під актом здачі-приймання обладнання.

Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.

Віктор КАЛГІН,
заступник начальника контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar