реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

ОПЗЖ - гроші, інвестовані в смерть

Вперше спало на думку, що він - повний маргінал і, як не дивно - радикал.

"Украина - искусственно скроена из территорий около 12 стран".
"Власть навязывает ментальность Западной Украины".
"Граждане нашей страны никогда не ИСПОВЕДЫВАЛИ НАТО".
"Зеленский был талантливый в творчестве, может даже гениальный".
"Ты установи это (про російську пропаганду на 112, Ньюзван, Зік), а если не установлено, значит этого нет. Но он (Зеленський) продолжает повторять эту МАТРУ". Так і сказав - "матру".

Передивилася інтерв"ю Віктора Медведчука Russian Today, яке взяла Альона Бєрєзовская, колишня українська журналістка, а зараз співробітниця російського державного пропагандистського холдингу.

У першому ж питанні вона палить Медведчука - запитує, чи закриття ЙОГО каналів є ударом персонально по ньому. Потім серія питань на кштлат, чи не простіше було б Україні приєднатися до Росії.

Ну і прекраснодушне: "так что, нам оппозиционным журналистам, нужно выезжать из страны?" Хоча сама Березовська з 2014 перебуває на хлібних російських посадах.

Не менше симптоматичне: "когда закончится война?" І відповідь про те, що війна закінчиться тоді, коли буде політична воля країни. України, - уточнює Медведчук.

Окремої уваги заслуговує теза про те, що війна лише на території Донбасу, а не від Харкова до Одеси - це політичний консенсус. Коли, хто і за яких обставин досягнув такого консенсусу, журналістка не уточнює. "Тишины нет, взрывы и выстрелы с двух сторон".

"Связано ли закрытие каналов с выступлением Симоньян в Донецке?" Відповідь - в тому числі.

Керує Україною не Байден особисто (от хітрєц!), а американське посольство.

"Запрет на Спутник-V - геноцид?" - "Я лично привился, когда отдыхал в Крыму, прекрасно".

Глибше лізти в деталі немає сенсу, інтерв"ю дуже картонне і кострубате. Медведчук ніколи не погоджується на журналістів, спроможних в нього щось питати. Найгостріше, що буває - мій колишній колега Павло Кужеєв, який працює на 112. Але це гострота в рамках компліментарності.

Як і подібні телеканали, подібний політик не міг би існувати в жодній іншій країні. Історії не відомі приклади популярних політиків, які сумніваються в доцільності існування власної держави. Це абсолютно маргінальний концепт, надутий надмірними бюджетами. Забери в нього ці гроші - Медведчук разом з Рабиновичем і Ківою опиняться в електоральній ніші Тетяни Монтян у кращому випадку. Якщо пощастить. Бо вона володіє принаймні шизофренічною харизмою, а людей тягне дивитися на фріків і божевільних. Це підтверджує і кількість переглядів на YouTube RT - за 4 дні менше 15 тисяч. І навіть це - не його реальні цифри, бо в Медведчука залито не один мільярд російських доларів. Висновок дуже простий: Росія десятиліттями інвестує в українських політичних лузерів, жоден з яких навіть теоретично не може бути політиком загальнонаціонального масштабу. Для нас це може й не найгірший варіант, а їхній народ, якби не був такий забитий, мав би вже тисячу разів поставити питання, чому ці гроші не вкладають у щось, що справді за життя - лікарні, школи, дороги. Бо українська ОПЗЖ - це точно гроші, інвестовані в смерть.

Тетяна ДАНИЛЕНКО



Теги:ОПЗЖ, агенти Москви, Віктор медведчук, Тетяна Даниленко, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar