реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Оптова торгівля м'ясом без зарплати директора

До яких тільки вигадок не вдаються ті, хто хоче приховати податки. Приміром, керівник одного чернігівського підприємства щоб не платити податок з доходів фізичних осіб собі зарплату взагалі не нараховував. Офіційно. Разом з тим надто великі суми знімав з рахунку для господарських потреб.
Податківці ДПІ у м. Чернігові під час документальної перевірки одного з приватних підприємств встановили, що керівник зловживає своїм службовим становищем. Там значився лише 1 працівник – він сам в особі директора і бухгалтера. Заробітна плата йому не нараховувалася, а отже й податок з доходів фізичних осіб до бюджету не сплачувався.

Вид діяльності підприємства – оптова торгівля м’ясом та м’ясопродуктами. Про обороти підприємства здогадатися не складно, якщо лише для господарських потреб керівник зняв з рахунку більше мільйона гривень. Проте підтвердити понесені витрати не зміг, оскільки не було таких документів.
Йому настільки сподобалося працювати на власну кишеню, що останнім часом навіть перестав подавати звітність до податкової.

Податківці нагадали, що законодавство треба поважати і за фактом ухилення від оподаткування донарахували сплатити до бюджету 359 тисяч гривень.
Загалом з початку року податківці перевірили 43 юридичні особи та 16 приватних підприємців щодо дотримання ними податкового законодавства при виплаті доходів громадянам. Під час кожної перевірки встановлені порушення. Підприємствам донараховано сплатити близько 1,5 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб та фінансових санкцій. На посадовців складено 57 адміністративних протоколів з відповідними штрафами.

Підприємцям за результатами перевірок донараховано сплатити до бюджету близько 100 тисяч гривень.

Відділ МРР та звернень громадян
ДПА в Чернігівській області



Теги:податкова, ухилення від податків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar