реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Операція на серці і... прокуратура

Лише втручання прокуратури допомогло прооперувати дитину

Дворічній дівчинці з багатодітної родини, яка мешкає в селі Лихачів Носівського району, в столичній клініці провели вдалу операцію на серці. Дитину було прооперовано після втручання органів прокуратури.

В листопаді 2010 р. в багатодітній родині Самохвалових від вродженої вади серця померла наймолодша шоста дитина - Маргарита, який тільки-но виповнився місяць.

Після проведеної перевірки з’ясувалося, що в сім’ї, де виховуються п’ятеро дітей, є ще одна дівчинка-інвалід із вродженою вадою серця – дворічна Аня. Медики районної лікарні неодноразово направляли дитину на лікування до спеціалізованих медичних закладів, та впродовж двох років мати так і не спромоглася виконати їх рекомендації.
Відповідно до чинного законодавства про охорону дитинства представники органів місцевого самоврядування повинні вживати заходів щодо створення безпечних умов життя та надання необхідної медичної допомоги всім дітям, але відповідного контролю та дієвих заходів для забезпечення прав дітей у родині Самохвалових ними не було дотримано.

Змінити ситуацію допомогло втручання прокуратури. Після відповідного припису заступника прокурора області та організаційної допомоги обласного управління охорони здоров’я представники місцевої влади відправили дитину з матір’ю на лікування до Національного інституту серцево-судинної ім. М. Амосова в Києві. В грудні фахівці інституту вдало провели операцію. Зараз стан здоров’я дівчинки нормалізований, вона разом з матір’ю вже знаходиться вдома під постійним наглядом медпрацівника.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області




Теги:багатодітні, Носівський район, Прокуратура, операція на серці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar