реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ООН прогнозує гуманітарну катастрофу

Наступний рік пройде під знаком гуманітарної катастрофи, яку викликала пандемія коронавірусної інфекції. Про це заявив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі на спеціальній сесії Генасамблеї організації.

За словами Бізлі, кризи, подібної до сьогоднішньої, не було за всі 75 років існування ООН. Він зазначив, що за останні чотири роки через збройні конфлікти у світі кількість голодуючих зросла з 80 млн до 135 млн осіб, інформують Економічні новини.

А пандемія менш ніж за рік подвоїла цю цифру.

«Через коронавірус число людей, що буквально стоять на порозі голодної смерті, зросло до 270 млн. Судячи з того, що ми бачимо зараз, 2021 рік буде буквально катастрофічним», – попередив Бізлі.

Директор продовольчої програми заявив, що запобігти гуманітарній катастрофі заважає відсутність коштів: світове співтовариство витратило необхідні для цього $ 19 трлн на боротьбу з пандемією, і в наступному році, швидше за все, стільки зібрати не вдасться.

«Йде економічний спад, а потреби збільшилися вдвічі. У наступному році ми не зможемо дати достатнє фінансування всьому. Тому ми повинні зосередитися на боротьбі з дестабілізацією, голодом і міграцією », – додав Бізлі.

«Голод біблійних масштабів» Бізлі назвав в якості одного з можливих наслідків пандемії ще у квітні. Тоді він заявив, що гострий брак продовольства відчувають 265 млн чоловік. Велика частина з них проживають в Африці.

Економічні новини



Теги:пандемія, голод, ООН, Африка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar