реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Оновлений парк відкрив …Богдан Хмельницький

Заслужений артист України Олексій Биш був переконливим у ролі гетьмана Богдана Хмельницького на відкритті оновленого парку імені Богдана Хмельницького у Чернігові. А в х оді реконструкції парку пам’ятник гетьману розвернули на 180 градусів – робота знаменитого скульптора Івана Кавалерідзе всі радянські роки стояла спиною до церкви, бо ж не можна було поставити таким чином до міськкому комуністичної партії. Аж тепер виконано первісний задум творців пам’ятника українському гетьманові.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко нагадав яким був парк до оновлення – стан доріжок був таким, що можна було й ноги зламати. Тепер же у парку є навіть доріжки зі спеціальним покриття, щоб діти могли ганяти на велосипедиках та скейтбордах. А біля Богдана радують око і тішитимуть у спеку два фонтани. Ще один фонтан став і біля старовинної П’ятницької церкви.

До речі, під час робіт археологи виявили фрагмент стародавньої кладки П’ятницького монастиря, який вирішено залишити відкритим для огляду. Храм побудовано у кінці ХII століття, не раз зазнавав руйнувань і особливо нещадних – у час другої світової війни. Один час настоятель кою монастиря була тут мати гетьмана Івана Мазепи ігуменя Марія – Магдалина. П’ятницька церква стала першим храмом відновленої Української православної церкви Київського патріархату на Чернігово- Сіверщині.

Серед численних гостей свята, а відкриття оновленого парку було приурочено до Дня міста, були міські голови Гомеля, Дніпра, Вінниці, Сум, Славутича, Ніжина та Новгорода- Сіверського. Радували містян та гостей Заслужений академічний зразково – показовий оркестр Збройних Сил України та ансамбль юних бандуристів «Соколики» чернігівської музичної школи №1.

Оновлювальні роботи у парку імені Богдана Хмельницького обійшлися міській скарбниці в 19 мільйонів гривень, але деякі завершальні роботи ще триватимуть до морозів.

Василь ЧЕПУРНИЙ,"Голос України"
м. Чернігів



Теги:Іван Кавалерідзе, Богдан ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar