реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Оновлена алея - в День міста

На День міста – 21 вересня - у Чернігові урочисто відкрили оновлену ценральну алею. Це відбулося в присутності великої кількості чернігівців, які прийшли помилуватися оновленим сквером, а також гостей нашого міста.

Надзвичайним виконанням вразив зведений хор із понад 300 учасників творчих колективів і шкіл естетичного виховання міста. У супроводі військового духового оркестру вони виконали музичний твір, текст якого був спеціально написаний до цієї події.

Як відомо, роботи з реконструкції Алеї розпочалися ще у 2017 році, а основна частина стартувала влітку цього року. Будівельниками укладено більше 10 тис. метрів квадратних клінкерного каменю, у тому числі - виконане мощення українським орнаментом. На бруківці є позначення напрямків тактильною плиткою. І той візерунок став окрасою алеї, хоча спершу так звані представники громадськості, які лоббійюють не українські інетерси, виступали категорично проти вииванкових візернуків. Кого мучать українські символи?

Встановлено ліхтарі, які зовнішнім виглядом копіюють ті, що на Валу. Встановлено нові лави. Оновлено квітники і газони, влаштований електрополив. З'явились додаткові "хвилясті" доріжки.

На відкритті оновленої алеї міський голова Владислав Атрошенко дякував усім причетним до перебудови алеї, але найбільше - платникам податків. Він також вшанував тих чернігівців, що плягли на фронтах другої світової війни, і сьогоднішніх хлопців - а їх з Чернігова уже 44 - які загинули на фронті російсько - української війни.

Фото Віктора КОШМАЛА



Теги:Владислав Атрошенко, День міста Чернігова, Чернігівська міська рада, Алея героїв


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А мені найбільше сподобалося, що на святому місці, на Красній площі, організували жрачку та пивохльобство. Симфонічний оркестр виконує шедеври світової музики, а пивохльоби тут же, в диму нарощують пивні пузи. Це по-нашому, по-чернігівські!
Симфонічну музику пивохльобам!
avatar