реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Олімпійці Чернігова -- ростуть!

26 грудня голова обласної державної адміністрації, голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко провів IV Асамблею Чернігівського обласного осередку НОК України, участь у якій взяли віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, керівники районних та міських осередків НОК України, керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міст Чернігова, Ніжина, Прилук.

Перед розглядом питань порядку денного засідання керівник області виконав почесну місію щодо вшанування видатних спортсменів Чернігівщини, які протягом року успішно виступали на чемпіонатах світу та Європи.

Активне сприяння з боку обласного осередку надається спорту вищих досягнень. Як результат – на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків цьогоріч завойовано 106 медалей в 15-ти видах спорту, з яких 32 золотих, що майже вдвічі більше порівняно з минулим роком. Підготовлено 15 майстрів спорту України, 5 майстрів спорту міжнародного класу, 2-х Заслужених майстрів спорту та 2-х Заслужених тренерів України.

Найвагоміші здобутки маємо в біатлоні, кульовій стрільбі, боксі, кікбоксингу, легкій і важкій атлетиці, боротьбі дзюдо та сумо, веслуванні і настільному тенісі.

Вісім спортсменів області продовжують активну підготовку до літніх 2012 року Олімпійських та троє спортсменів-інвалідів до Параолімпійських ігор у м. Лондоні.

Першу для Чернігівщини персональну ліцензію на право участі в літніх Олімпійських іграх у м.Лондоні виборола стрільчиня Олена Костевич.

Успішно набирають рейтингові олімпійські бали на міжнародних змаганнях дзюдоїстки Наталія Смаль, Оксана Діденко та Марія Буйок. Виконала олімпійський норматив легкоатлетка Ольга Завгородня, яка стала чемпіонкою Всесвітньої Універсіади в бігу на 800 метрів.

За підсумками 10 місяців в рейтингу зі спорту вищих досягнень область піднялась на 11 місце в Україні, а в зимових видах спорту – на 3 місце серед усіх областей України.

Підсумовуючи проведену роботу, голова облдержадміністрації підкреслив, що обласний осередок за звітний період зробив потужний крок вперед та висловив вдячність за співпрацю Національному олімпійському комітету України, членам Виконкому обласного осередку, ветеранам та активістам олімпійського руху. Роботу обласного осередку визнано задовільною.

З такою оцінкою погодився і віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, за визначенням якого чернігівський обласний осередок НОК плідно працював протягом звітного періоду і має всі передумови для подальшої ефективної роботи.



Теги:нок, олімпійці Чернігівщини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar