реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Олександр Турчинов: "Ми переозброїмо українську армію"

“Сьогодні на порядку денному стоїть завдання переозброєння Збройних Сил України. Українські підприємства здатні забезпечити армію якісним озброєнням”. Про це сьогодні, 2 квітня, заявив виконуючий обов’язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на брифінгу у 169 навчальному центрі Сухопутних військ ЗС України на Чернігівщині.

Виконуючий обов’язки Президента України на полігоні навчального центру ознайомився з бойовими можливостями української зброї, перспективними зразками, що планується передати на озброєння Збройних Сил України: стрілецькою зброєю, засобами захисту, зв’язку, амуніцією тощо. Також відбулися вправи з метою перевірки бойових та ходових можливостей військової техніки.

Олександра Турчинова супроводжували тимчасово виконуючий обов’язки Глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський, виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Куцин, тимчасово виконуючий обов’язки командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков.

– Двадцять перше століття показало безліч локальних і системних конфліктів, і нині сучасна країна не може існувати без сучасної армії, – відзначив Олександр Турчинов.

Він підкреслив, що останніми роками фінансування Збройних Сил України відбувалося “за залишковим принципом”.

– Протягом останніх чотирьох років українську армію системно знищували, роззброювали, звільняли кращі кадри, – наголосив виконуючий обов’язки Президента України.

За його словами, з початком агресії проти нашої держави та окупації Криму стала очевидною наявність серйозних проблем у Збройних Силах України, і нині армію фактично доводиться відновлювати.

– За короткий термін Збройні Сили України було приведено до стану повної бойової готовності, і сьогодні на порядку денному стоїть завдання їх переозброєння, – заявив він.

За словами Олександра Турчинова, сьогодні на полігоні було продемонстровано перспективні зразки зброї – від стрілецької до найсучасніших танків, і найважливішим є те, що вони виробляються на українських підприємствах.

– Це зразки української зброї, найкращої зброї, яка захищатиме нашу країну, – зазначив він та наголосив, що оборонно-промисловий комплекс, який буде відроджуватися і отримає державне замовлення, здатний забезпечити повний замкнутий цикл виробництва.

Виконуючий обов’язки Президента України при цьому підкреслив, що незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, для захисту держави Уряд виділятиме необхідні кошти для виконання зазначених вище завдань.

– Це стратегічне завдання, яке повинно бути виконане, – наголосив Олександр Турчинов.

Регіональний медіа- центр Міністерства оборони









Теги:Сухопутні війська, Турчинов, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar