реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олег Ляшко робить ставку на московську церкву?

"П’ятдесятницю, або ж День Святої Трійці, лідер Радикальної партії Олег Ляшко традиційно відзначає на рідній Чернігівщині – відвідує богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі", - повідомляє прес-служба обласного осередку РПЛ.

"Так і цього року Олег Ляшко разом із однопартійцями привітали земляків зі святом Трійці й ушанували пам’ять митрополита Антонія – прадіда депутата обласної ради Дмитра Блауша, якого Радикальна партія висунула кандидатом у народні депутати України на проміжних виборах у 206 окрузі", - говориться в повідомленні.

Тільки партія Ляшка не вказує, що Троїцький собор - кафедральний храм УПЦ Московського патріархату і митрополит Антоній (Вакарик) був вірним до останнього подиху московській патріархії разом зі своїм другом - харківським митрополитом Никодимом (Руснаком). Зокрема, він підтримав московську анафему на митрополита Філарета, хоча спочатку голосував на київському соборі за автокефалію української церкви.

Коли ж московське КГБ грюкнуло на архієреїв в Україні - вони всі дружно (за винятком єпископа Якова з Волині) стали ганити свого недавнього предстоятеля...

Власне, родичів не вибирають, але в політиці вибір у Ляшка і його команди, виходить, однозначний - на користь московської церкви.

Олега Ляшка супроводжував одіозний Олег Авер'янов, широко відомий у Прилуках.



Теги:Ляшко, округ 206, Блауш, Троїцький собор, РПЛ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar