реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Одного палія таки впіймали

Справжнім лихом є весною на Чернігівщині підпали сухої трави, які часто-густо знищують не тільки дерева, але й хати та господарські будівлі.

Не дивлячись на неодноразові застереження рятувальників, спільні рейдові роз'яснювально-профілактичні заходи з екологами та правоохоронцями щодо небезпеки спалювання сміття та сухої рослинності, населення продовжує нехтувати заходами безпеки. Впродовж тільки однієї доби доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 33 загоряння в екосистемах на загальній площі 122 га та 5 пожеж у житловому секторі громадян.

Так біля біля села Білики Козелецького району сталась пожежа сухої трави на площі 50 га. Того ж дня виникла пожежа 2-ох господарчих будівель у селі Осьмаки Менського району. Вогнем пошкоджено 1 будівлю, ще 1 знищено.

І ось нарешті працівники державної лісової охорони Ніжинського лісового господарства впіймали одного палія на гарячому. Місцевий селянин, що ні газет не читає, ні телевізора не дивитиься і своєї голови на плечах не має, випалював суху траву поблизу лісового фонду, що входить до складу Кобижчанського лісництва. Порушнику загрожує адміністративний штраф – може, хоч тоді в нього щось проясниться…"Голос України"



Теги:Осьмаки, Ніжинський лісгосп, Білики, випалювання трави


Читайте також



Коментарі (0)
avatar