реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Одинадцятий ранок Широкої війни

Наче світ український став цим ранком посередині якихось світових вагів- перевагів. Але ранкові удари по Чернігову і навколо, ні, не порушили рівновагу, а лишень влили злості та стійкості в українських оборонців. Та додали цементу в українство, як ото мене вчора вразило відео з Новопсковська Луганської області - прості люди стоять навпроти окупантів і кричать їм, що тут Україна.Ті у відповідь стріляють і ранять, а ніхто не тікає - пораненого піднімають і далі обзивають росіян заслуженими епітетами. Роблять це з українськими прапорцями.
Це мене вразило найбільше - більше за відео допиту пілота Красноярцева зі збитого над Черніговом літака, як той брехав, що не знав кого бомбить. Як не знав і в Сирії, де він, виявляється, теж бомбив мирне населення.
Більше вразив Новопсковськ, бо російська брехня для мене давно не новина, а ось у Луганській області отака сміливість, перемежована українським духом - це свідчення: українська нація міцна, як ніколи. Тому тепер я не здивуюся збутому передбаченню кубанського письменника, зараз забув прізвище, вибачте, який мріяв про українські кораблі, які визволяють Новоросійськ...
Учора у Михайло- Коцюбинському під Черніговом білоруси, які стоять там окупантами разом з бурятами і московитами, забрали в селянина коня, зарізали і з'їли. Як у першу світову.... А шо дєлать, якщо москалі посто віднімають їжу, буряти - найбільш культурні серед окупантів, купують за гроші, а білоруси "ми мірния людзі"... Тому з'їли коня. Драна армія диктатора драників!
Відомий у світі розслідувач Христо Грозєв каже, що боєзапасу в росіян лишилося на сьогоднішній день, а далі логістика доставки можлива, але дуже утруднена. Звісно, одні сіверські завали чого варті!
Зараз настав час лісників, єгерів і мисливців - мудрі люди радять не стояти просто на блокпостах, а лісовими стежками- доріжками пробиратися і знешкоджувати ворожу техніку та її водіїв. Бо в ряді сіл поховали вони свої танки по селянських дворах і самі по хатах.. .Як у Товкачівці під Прилуками.
До речі, не панікуймо про закрите небо - на правобережній Україні вже достатньо протиповітряної оборони і винищувачів. Адже закрити небо - це не купол над Україною натягти. Ще трохи терпіння, бо доїхати зараз до міст лівобережної України не просто по зірваних мостах і кривих стежках. А щодо НАТО, то після війни ми ще подумаємо чи треба нам у нього вступати, якщо нам найближчий Балто- Чорноморський союз...
...Звечора в мене пропало світло. Відповідно, скоро сяде телефон, з якого я виходжу у світ. Тому не лякайтеся, що можливо довго не буду на зв'язку. "Впаде біля тебе тисяча і десять тисяч праворуч тебе, але до тебе не наблизиться. Тільки очима твоїми будеш дивитися і помсту над беззаконними бачити" (90 псалом - раджу читати).
... І був ранок одинадцятого дня Широкої війни, і був день Господній. І згадали українці - Божі діти, що сьогодні Прощена неділя і простили гріхи одне одного, щоб єдиною силою і єдиним духом подолати напад чужинців. Тож простіть і ви мене за все, чим згрішив я перед вами. Простіть мене і я вас прощаю. А все буде - Україна!

Василь Чепурний, Чернігівщина
фото ілюстративне



Теги:агресія Росії, НАТО, Чернігівщина. широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar