реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Одеська школа" проти української держави

Був, є та буду проти того аби так звану "одеську школу" зараховували до українського красного письменства й справа тут не лише у расовій приналежності тих, що створювали цю школу й не лише у тому, що майже всі вони воювали й проти УНР й проти Української Держави - принаймні, доля одного із представників цієї школи Ісаака Бабеля, чекіста, комуніста, вкрай здібного епігона французьких прозаїків, невтомного пащекуна та піонера у царині сексуальних збочень є більш ніж промовистою.

Його арешт, ті довгі, вишукані та суто середньовічні тортури, якими піддавали його на Луб"янці, його розстріл не були лише однією із частин великого терору, адже його знищували разом із Єжовим та усією єжовською грибницею у середині НКВС.

Приналежність Бабеля, київського єврея та резидента НКВС в Іспанії Кольцова-Фрідлянда, самого Єжова, його дружини та ще кількох високопоставлених чекістів до певного окультного товариства, яке практикувало ритуали, що були подібними на чорну месу й впродовж яких дружина Єжова виконувала функцію так званого "вівтаря", прийнято відносити до конспірології та не сприймати всерйоз. Даремно.

А може українському письменству минулого століття бракує саме подібних персонажів?

Ігор СКРИПНИК



Теги:Одеса, НКВС, Ісаак Бабель, Ігор Скрипник, Єжов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar