реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Область захищена надійніше"

«Область значно надійніше захищена порівняно з початком минулого року» - В’ячеслав Чаус

На брифінгу, присвяченому підсумкам року, що минув, начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус запевнив журналістів, що Чернігівщина укріплена для оборони значно надійніше, порівняно з початком Широкої війни.

«По всіх напрямках оборони та безпеки ми значно підсилилися, - сказав він. - Звісно, деталізувати не можу. З того, що публічно: ОВА спільно з органами місцевого самоврядування придбала та укомплектувала 46 авто для додаткових мобільних вогневих груп. Сумарно за минулий рік місцеві бюджети на потреби ЗСУ та оборони направили 541 млн, а от вилучене військове ПДФО склало 925 млн гривень. В цьому році очікується на рівні 3,7 млрд гривень.Звісно, громади допомагають укріплювати оборону не лише свого регіону. Територіальні громади допомагають, до прикладу, 1-ій окремій Сіверській танковій, яка виконує завдання за межами Чернігівщини, але постійне її місце дислокації тут».

За минулий рік область пережила більше 14 800 вибухів, зросла кількість дронів, яким ворог обстрілює і розвідує. Значно більше стало диверсійно – розвідувальних груп. «Кількість вибухів уже перевищила число жителів, що мешкають у прикордонній зоні» - зауважив очільник ОВА. Хоча фортифікація кордону значно посилена, що не може не радувати.

Щодо відновлення зруйнованого чи пошкодженого ворогом – 61 відсоток будинків уже відновлені чи в процесі відновлення. Кошти різного походження – від державного бюджету до коштів благодійників. В основному на Чернігівщині росіянами пошкоджені саме приватні домоволодіння. Більше 350 тисяч гектарів, в основному – сільськогосподарського призначення – потребують розмінування.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"

Опубліковано в номері газети ВР за 5 січня 2024 року



Теги:Чернігівська ОДА, кордон, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar