реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Нульова нічия на чернігівських першосерпневих громадських слуханнях. Фоторепортаж

1 серпня 2013 року в міському палаці культури під головуванням першого заступника міського голови Сергія Андроса відбулося зібрання перевізників, представників політичних партій і громадськості, яке було анансоване як громадські слухання на тему «Перспективи розвитку транспортної галузі у м. Чернігові».

Це зібрання, ініційоване опозиційними депутатами міськради та чернігівським міським головою, передбачало, зокрема, обговорення питання щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста. Однак після більш ніж тригодинного (з 18:15 до 21:40) обговорення завершилося фактично нічим – більш ніж половина учасників цього зібрання залишила залу не дочекавшись голосування. Запал учасників зібрання був витрачений головним чином на дебати щодо обрання лічильної комісії, прийняття регламенту та порядку денного.

При цьому влада підготувалася значно краще, ніж громадськість і показала, що потенціал у неї ще є. Так більшу частку з більш ніж 600 учасників зібрання складали працівники тролейбусного управління та приватних перевізників, яких реєстрували навіть по посвідченням водія і інших документах. Ніхто при реєстрації не перевіряв чи є громадяни мешканцями міста.
Більш того, спроби представників ВО «Батьківщина» переконати залу в незаконності призначення громадських слухань на 1 серпня і їх не підготовленості були придушені організаторами слухань досить професійно.
На жаль, грунтовного і професійного аналізу ситуації щодо стану громадського транспорту і шляхів вирішення проблем з боку об’єднаної опозиції не прозвучало. Окремі конструктивні пропозиції були, але вони не були скоординовані на відміну від позиції влади. Хіба що заступник голови обласного Руху Сергій Соломаха, надав після свого виступу до президії зборів письмові пропозиції, а напередодні слухань оприлюднив їх на сайтах «Високий Вал» і «Сіверщина».

Опозиційним силам, на жаль, не вдалося чітко сформулювати свої вимоги: провести громадські слухання тільки по одному питанню щодо підняття тарифів на проїзд та створення експертних груп за участю громадськості, які б вивчили всі питання порядку денного і запропонували, зокрема, альтернативні пропозиції щодо розв’язання проблем транспортної галузі міста.

В першосерпневих громадських слуханнях взяли участь представники перевізників, політичних партій ВО «Батьківщина», «УДАР», ВО «Свобода», Народного Руху України (Української народної партії «Рух»), «Демократичного альянсу», КПУ та місцевих засобів масової інформації.

Сподіваємось, що влада і громадськість Чернігова невдовзі продовжать діалог.


Прес-служба
Чернігівської обласної організації
Народного Руху України
(Української народної партії «Рух»)


















>






Голосує представник Партії регіонів перевізник Вакуленко С.В. – директор ТОВ «Автоекспрес»,
член постійної комісії міськради з питань ЖКХ, транспорту і зв'язку(в центрі світлини)



Контролює...















Коментарі (0)
avatar