реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Новозаводський суд звільнив від покарання фальсифікатора

Новозаводський районний суд м.Чернігова звільнив від покарання директора збанкрутілого ПАТ «Домобудівник» Анатолія Рогового у зв’язку із закінченням строків давності. Покарання для Рогового було сплата штрафу у розмірі 4250 гривень.

Про це повідомляє громадський активіст Олександр Гашпар на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як відомо, Роговий підробив довідку про стан готовності житлового будинку по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності у Чернігові. У довідці заначался, що стан готовності об’єкту - 75%, замість фактичних 22%.

На підставі цієї довідки «Домобудівник» отримав з міського бюджету 4,7 мільйонів гривень, чим було завдано шкоду державі на таку ж суму, оскільки чорнобильці так і не отримали свої квартири.

Водночас, даний вирок може бути оскаржений до апеляційного суду.

Нагадаємо, що колишнього міського голову Олександра Соколова звинувачували у службовій недбалості, оскільки він підписав документи на виділення грошей з міського бюджету збанкрутілому «Домобудівнику». Однак, суд визнав Соколова невинним.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла. Чернігівщина: події і коментарі



Теги:Новозаводський суд, Олександр Соколов, Домобудівник, Гашпар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar