реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Нові чернігівські святі Російської немосковської церкви

Архієрейський собор Російської істинно-православної церкви вирішив прославити у сонмі святих сповідників чернігівських, які загинули від рук комуністичної влади.
Це архімандрит Георгій (Смильницький), ігумен Смарагд (Чернецький), ігумен Єфрем (Кислий), ієромонах Михаїл (Корма), ієромонах Інокентій (Козько), ієрей Гавриїл Павленко, ієрей Іоан Смоличев, ієродиякон Мисаїл (Стишковський).

Практично всі вони були соратниками та однодумцями старця Лаврентія Чернігівського, якого у доносах в НКВД називали автокефалістом та тихоновцем. Що означало -- він виступав проти офіційної церковної влади радянського часу: коли поминалося ім'я місцеблюстителя Сергія Страгородського, який пішов на співпрацю з комуністами, ієромонах Лаврентій демонстративно затикав вуха.

В матеріалах архієрейського собору РІПЦ, який проходив у Одесі, є і доповідь чернігівки, кандидата філологічних наук Світлани Шумило -- дружини секретаря Синоду РІПЦ Віталія Шумила. Що й вказує на джерела підготовки матеріалів для канонізації.

Російська істинно-православна церква очолюється архієпископом Омським Тихоном (Пасічником) -- ніде Росія без українців обійтися не може...



Теги:лаврентій Чернігівський, РІПЦ, святі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar