реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нові черевики для чернігівської телевізії

Пан Олександр Курдінович, голова Комітету телебачення та радіомовлення України, мудро шліфуючи та тонко огранюючи регіональний продукт національної телевізії, вирішив раптом поміняти керівництво Чернігівської ОДТРК «Сівер-Центр». Деякі чернігівські інтернет-видання уже встигли написати, що понеділкового рання Анатолій Тютюнник, генеральний директор ОДТРК, попрощався з колективом, познімав зі стін у кабінеті десятки грамот і дипломів за творчу і натхненну працю та навіть власні речі до валіз попакував.

Ті, хто бачив його сьогодні, цього мінливого – з дощем і сонцем -- дня, розповідають, що на Тютюнниковому обличчі не було ні розгубленості, ні трагедії. Навпаки, з його голлівудських рис, ніби хтось одним помахом чарівної палички прибрав стурбованість і втому, які ще вчора не сховати було й гримом.

Анатолій Тютюнник відповідав за ракурс обласної державної телекартинки і порядок слів обласного радіо не мало – не багато, а 17 років. Що це за термін? Та то ціле життя по суті за рівнем напруги й насиченості. Що казати, якщо сам Леонід Ілліч Брежнєв керував ЦК КПРС лише на рік більше!!!

Я чому тут пригадав товариша Брежнєва проти ночі? Та тому, що з часу Брежнєва телебачення, яким опікалась, яке фінансувала, а значить замовляла й «музику» держава, ані на йоту не змінилося. Варто лиш увімкнути Перший Національний під орудою добродія Бенкендорфа, щоби все стало ясно. Це телебачення, ніби з «гирями» за плечима. Воно схоже на перележане і пріле сіно, в якому затишно жити мишві, але корова його жує, коли уже зовсім голодно.

Що ж до, власне, телебачення, то з відстороненням сьогодні у Чернігові Тютюнника багато хто вже поспіхом закидає йому на захланність і неконкурентність тутешнього телевізійного продукту. Воно, може, й так – «продукт» інколи, як на телевізійного гурмана, виглядав, може, трохи недовершеним, чи трохи сируватим, але чи вина в тому Тютюнника? Швидше – ні. То швидше – його біда. То ціла низка об’єктивних і суб’єктивних причин, не від Тютюнника залежних, посплетених до одного тугого вузла, який розрубати можна лише серйозним реформуванням усієї сфери медійного простору. І телевізійного – не в останню чергу.

Проте – то вже без Тютюнника. Хто би що не говорив, але Анатолій Тютюнник був і залишається справжнім професіоналом і подвижником регіональної телевізії. Без сумніву, його досвід журналіста і керівника ще знадобляться. Його превентивне сприйняття раптових «рифів» з посмішкою на обличчі -- варте поваги і наслідування.

Отже, Анатолій Тютюнник вичерпав свій контракт і пішов. Пішов спокійно, гордовито і достойно, без розмахування руками і без зайвих слів. Його наступник, розповідають, за півтори сотні кілометрів від Чернігова уже ваксує черевики, думає, якого кольору вбрати костюм і краватку, аби справити враження.

Ми не знаємо поки що хто буде новим Тютюнником у Чернігові. Ті ж таки інтернет-видання написали, що то буде чоловік, під якого мають намір спрямувати на чернігівське телебачення грубі гроші. Гроші на добру справу – то хороша річ. Але навіть гроші – то ще не все. Гроші можна заробити у програмі «Даруємо пісню». А от як зробити чернігівську ОДТРК, щоб сама душа співала – тут набагато складніше. Тютюнників наступник, як ми зауважили, вже ваксує черевики…

З нетерпінням чекаємо.
Хочемо бачити.
Як над Десною зійде нова зірка телевізії.

Нестор Шурхич для «ХД»

хвиля Десни



Теги:Тютюнник, вибори- 2015, інформаційний простір, Сівер-центр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar