реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Нове обличчя Чернігівської обласної студентської ради

28.09.2009 відбулося перше засідання Загальних зборів ЧОСР 2009-2010 навчального року. До Ради входять представники багатьох вузів Чернігова та Чернігівської області (зокрема, Ніжинського державного університету та ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»).
Сьогодні в них є можливість творити. Вони молоді й повні ентузіазму. Вони можуть внести в життя студентства певні зміни, які продовжать довговічну традицію студентських років бути найяскравішими. Їх очі горять, а серця щирі й відкриті. І головне – вони хочуть результативно сприяти розвитку молоді.
Вони –це Чернігівська обласна студентська рада.
28.09.2009 відбулося перше засідання Загальних зборів ЧОСР 2009-2010 навчального року. До Ради входять представники багатьох вузів Чернігова та Чернігівської області (зокрема, Ніжинського державного університету та ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»). Початок був багатообіцяючим. Першою метою засідання було затвердження нового "Положення про Чернігівську обласну студентську раду при управлінні освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації", яке в довгих обговореннях та запеклих дискусіях нарешті було затверджено. Друга ж мета – обрання нової Президії Ради та Виконкому. Шляхом таємного голосування Головою ЧОСР на 2009-2010 навчальні роки обрано Волочієнка Павла (ЧДІПСТтаП), його заступника Багмута Сергія (УРІ) та секретаря Котенко Тетяну (ЧФ РІС КСУ). Уже з новою Президією обирались члени Виконкому – голови створених комісій. Також обрано члена ЧОСР, який представлятиме Раду в Студентські Раді при Кабміні України.
Що ж, старт успішний і вони готові діяти! На першому засідання Виконкому 5.10.2009 було обговорено план дій на перше півріччя. Заплановано провести декілька цікавих заходів та втілити в життя масштабний проект під назвою «Я – українець!» У рамках проекту буде проведено багато конкурсів, у яких молодь зможе проявити не тільки свої таланти, а й показати ставлення до нашої країни.
Із самого початку робота в ЧОСР склалася успішно. Підтримуються зв’язки з усіма представниками вузів - членів Ради. В атмосфері доброзичливості та взаємодопомоги між членами Ради працювати легко та приємно. Важливу роль тут відіграє особистість кожного, хто представляє свій навчальний заклад, адже звичайні люди сюди не потрапляють. У ЧОСР зібралися талановиті та активні, енергійні та здібні; вони готові проводити довгі години за розробкою проектів та місяці за їх втіленням; вони готові слухати побажання студентів та молоді й виконувати їх у рамках наших можливостей; вони готові на повну силу використовувати свої можливості для активізації молоді та продовження курсу покращення нашого й вашого життя.
Під керівництвом Голови ЧОСР Волочієнка Павла зібрана фантастична команда. Цікаво дізнатися, що ж Павло планує зробити за час свого очолення ЧОСР.
- Павло, нещодавно Вас обрано Головою Чернігівської обласної студентської ради. Тепер у ваших руках достатньо великі можливості. Скажіть, будь ласка, у якому руслі Ви їх використовуватимете й чого чернігівській молоді чекати нового від ЧОСР?
- По-перше, я хотів би сказати, що можливості є не лише в мене, а й у кожного члена ЧОСР. Ми будемо працювати, як єдина команда. І використовувати ці можливості можна лише в одному руслі – для зацікавлення студентства та насичення її буденних днів яскравими подіями. А щодо очікувань чернігівської молоді, можу із впевненістю сказати, що нудно не буде. Саме зараз Виконком ЧОСР працює над проектами та розробляє плани їх найкращої реалізації.
- Що Ви можете сказати про склад ЧОСР цього року?
- Мені дуже пощастило. До складу ЧОСР увійшли гідні представники багатьох вузів Чернігівської області. Я думаю, з таким людьми робота буде успішною та злагодженою.
- Чи є у Вас досвід роботи з різними молодіжними організаціями?
- Так, звичайно, оскільки я не вперше займаю керівну посаду. У студентській раді свого інституту я очолював комітет з наукової роботи, зараз очолюю комітет із зовнішніх зв’язків. Півроку співпрацював із молодіжною організацією «Апельсин», розробляючи Кодекс честі свого вузу. Зараз Кодекс честі вже в дії. Також я переможець регіонального етапу мульти-фестивалю «Студентська республіка», яка організована НДЛМ і Чернігівським осередком ВМГО „Студентська республіка” в якому я отримав перемогу та був обраний „Студентським мером 2009”.
- Чи плануєте Ви надалі підтримувати ці зв’язки?
- Так, планую. Ефективна робота ЧОСР багато в чому залежить від співпраці із молодіжними організаціями. Надалі планую підтримувати партнерські відносини з осередками НДЛМ та «Студентська республіка», зокрема в реалізації проектів «Кращий студент України», «Студентська республіка», благодійної акції «Подаруй дитині казку», конкурсу краси "Перша леді" та іншими молодіжними організаціями, діяльність яких співпадає із метою та цілями обласної студентської ради.
- Що для Вас особисто значить очолювання ЧОСР?
- Моєю метою є не тільки активна культ-масова робота, а й захист прав та інтересів студентства.
Отже, цього року від ЧОСР потрібно очікувати чогось новенького й оригінального. Готуйтеся, студенти, вони вже почали працювати для вас!

Голова комісії з інформаційної роботи в ЧОСР, Новікова Ніна.



Теги:студентська рада, студент


Читайте також



Коментарі (0)
avatar