реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ніжин молиться і вимагає дій

Багато міст України в жалобі за загиблими, а національні прапори одягли на себе траурні стрічки.

Вшанувати пам’ять усіх загиблих та помолитись за упокій їхніх душ надвечір прийшли й ніжинці. Вони зібрались на площі Івана Франка. Більше двох сотень людей.

Мешканці міста приносили із собою свічки та запалювали їх, несли квіти й клали їх на східці міськвиконкому. А також принесли портрети хлопців, які загинули під час сутичок у столиці та портрет президента.

Кілька молодих хлопців і дівчат у руках тримали національні прапори з надписами «Ніжин» та гербом нашого міста. Дехто з них ховав обличчя за масками.

Молилися за упокій загиблих разом із ніжинцями й священнослужителі, православні та католики. Вони разом відслужили заупокійну літію.

Священики закликали припинити пролиття людської крові та просили в бога надати мужності нинішній владі зробити все можливе, щоб більше не пролилась на Майдані жодна краплина крові.

Також духовні отці запропонували щоденно збиратись о шостій вечора на площі й молотись за упокій убитих і збереження життів усіх, хто нині знаходиться в «найгарячіших» місцях Києва. Громада з такою пропозицією згодилась.

Під час промов священиків дехто з учасників молебені підпалив портрет Януковича. Той запросто зайнявся. До палаючого портрета й інші ніжинці почали «підкидати» портрети президента. Деякі хлопці, навіть, потоптались по зображенню президента ногами.

Після молебеня до слова запрошувались усі, хто був присутній на вшануванні пам’яті загиблих у сутичках. Говорили й звичайні ніжинці, й студенти, й журналісти, й депутати міської ради. Депутатів прийшло небагато – лише кілька представників опозиційних партій і безпартійні.

Чимало жінок стояли з мокрими від сліз очима. Вони тримали в тремтячих руках свічки та портрети вбитих хлопців. І казали, що правоохоронці не мають жодного ні морального ні юридичного права так поводити себе з людьми, з українцями, зі своїми співвітчизниками. Багато хто з ніжинці приходив цілими родинами. Брали, навіть, маленьких дітей.

Правоохоронці в чотирьох у цей час осторонь спостерігали за подіями та «писали» все на камеру.

Цікаві перехожі, роздивляючись віддалік масове вшанування пам’яті, приєднувались, не вагаючись.

Люди не зважали на сильний мороз та пронизливий вітер і стояли на площі більше години. Раз-у-раз викрикуючи «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам» та «Україна – понад усе!».

Опісля виступів усіх охочих усі присутні заспівали Гімн України. Потім розійшлись хто куди. Та вже наступного дня всі вони прийдуть знову, щоб вшанувати пам’ять тих, хто відстоює право українців на вільне життя.

Дінера Бєстрєва. Фото Ігоря ВолосянкінаУездные новости



Теги:Майдан, жертви режиму, Київський патріархат, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar